Hella

Milyen koncerteket ajánl a Fidelio augusztusra?

2016.08.12. 10:27 Módosítva: 2016-08-12 10:34:04

Programkereső

A nyár utolsó hónapja Budapesten is tartogat még meglepetéseket.
Holdfény Estek Hegedűs Endrével

augusztus 2. 19:30 Pesti Vármegyeháza díszudvara
Hegedűs Endre
Hegedűs Endre

Immáron tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Holdfény Estek nyári koncertsorozatot.A sorozat utolsó, augusztusi koncertje is számos különleges zenei csemegével és vendégművésszel várja az érdeklődőket. A hangversenyre Budapest belvárosában, a Pesti Vármegyeháza díszudvarán kerül sor, ahol Hegedűs Endre zongoraművész mellett Temesi Mária és Hegedűs Katalin közreműködik majd. Az esten a művészek a 19. század végének érett romantikájába engednek bepillantást Liszt zongoraműveitől Wagner operaparafrázisain át egészen a Liszt-dalokig.

Rákász Gergely orgonaestje

augusztus 11. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad
Rákász Gergely
Rákász Gergely

„Wolfgang olyan ember – beszél a programról a művész –, aki elkezd mesélni egy viccet, aztán telefonon hívják, felkapja, megbeszél dolgokat. Tudom, hogy most adja el egy darabját negyedáron. Próbálnék segíteni, de leint, sír és nevet, leír egy fontosnak vélt zenei sort, megkeveri a rántást, aztán folytatja a viccet. És amit újonnan leírt, az zseniális. Megnézem a Facebookomat, és látom, hogy még szelfizett is, amíg nem figyeltem, és kiírta: #HavingFunWithMaestroRákász.”

Az Óbudai Danubia Zenekar a SZIGET-en

augusztus 12. 18:00 SZIGET Fesztivál
Hámori Máté
Hámori Máté

Hámori Máté és együttese augusztusban birtokba veszi a Fidelio Színpadot a SZIGET Fesztiválon.Mozart ugyanúgy cool, mint Sting; Beethoven keményebb bármelyik rockbandánál, és Puccini akár Freddy Mercurynek is írhatott volna számokat. Ebben a felfedezésben segít egy szimfonikus zenekar éppen a szomszédból, ahol a muzsikusok nem sokkal idősebbek, mint te. Hallgasd meg őket, és meg fogsz lepődni, mennyire ismerős lesz a legtöbb zene. Mindennap más meglepetésvendéget hoznak, például Érdi Tamás és Demény Balázs zongoraművészeket vagy a Virtuózok sztárját, Kökény Tamást.

Nagy-Britannia Nemzeti Ifjúsági Hárfaegyüttese

augusztus 12. 19:00 MOM Kulturális Központ

Az Európában egyedülálló zenekart az Egyesült Királyság harminc legtehetségesebb hárfása alkotja. A világhírű hárfaművész, Marissa Robles a következő szavakkal illette a formációt: „Egyszerűen csodálatos és szenvedélyes játék”. Az alapító, a neves hárfaművész, Luisa Cordell célja, hogy képzési és fejlődési lehetőséget nyújtson a tehetséges hárfások számára. A budapesti koncerten összesen huszonkét tagból, diákokból és felnőttekből álló együttes lép fel változatos repertoárral a klasszikusoktól a hagyományos kelta zenén át a filmzenékig.

Ünnepi koncert a Virtuózokkal

augusztus 20. 20:00 Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A tavalyi koncerthez hasonlóan idén is nagyszabású gálakoncertet adnak a műsorban felfedezett fiatal tehetségek. A tehetségkutató soha nem látott népszerűségnek örvend a műfajában. A három korcsoportban zajló verseny nem csupán a fiatal reménységeknek ad egyedülálló lehetőséget a bemutatkozásra és az előrelépésre, hanem széles körben képes népszerűsíteni a komolyzenét, valamint közvetíti a kitartás, az elhivatottság és a szorgalom értékeit a fiatalok számára. Az ünnepi gálán most is a legjobbak adnak különleges, alkalomhoz illő műsort, amelynek szünetében élőben vetítik ki az ünnepi tűzijátékot.