Bernát, Felícia

Youtube-csatornát indított Daniel Barenboim

2016.08.15. 16:02

Programkereső

A világhírű izraeli karmester és zongoraművész a kedvenc darabjain keresztül mutatja majd be az alapvető zenei fogalmakat. A projekttel a fiatalokat célozza meg, és a zenei kérdéseken kívül aktuális témákat is felvet.

A művész a hétvégén feltöltött angol nyelvű bemutatkozó videójában elmondta: alapvető célja, hogy inspirálja a fiatalokat, és megszerettesse velük a klasszikus zenét azokon a darabokon keresztül, amelyek különösen közel állnak a szívéhez.

A YouTube-ra feltöltött videói szabadon hozzáférhetők a youtube.com/danielbarenboim címen. Barenboim azt ígéri, hogy hetente jelentkezik majd újabb videókkal. A Berlini Állami Operaház művészeti vezetője először Brahms I. zongoraversenyét ajánlotta a közönség figyelmébe.

Barenboim nem most kezdte szívén viselni a zeneszeretők és a zenészek sorsát; mint arról korábban hírt adtunk, tavaly tartották meg Berlinben a zenetudós új zeneakadémiájának bokrétaünnepét. Az intézményt a fiatal közel-keleti muzsikusok számára hozta létre.

8D9A92E3-5089-45A4-810C-F7D711701089

Ez lenne az új csodazongora?

Daniel Barenboim új zongorát építtetett magának 2015-ben, melynek különlegessége, hogy egyenes, párhuzamos húrjai vannak, szemben a modern hangversenyzongoráktól, melyek kereszthúrosak.