Fülöp, Evelin

Fidelio Napi Zene – Mascagni: Parasztbecsület - Intermezzo

2016.08.17. 17:08

Programkereső

Ma ünnepli 73. születésnapját Robert De Niro. Választásunk Mascagni operájának Intermezzója, amelyet Martin Scorsese főcímzeneként használt az 1980-ban bemutatott, a Dühöngő bika című filmjében, amelyért egyébként Robert De Niro megkapta a legjobb főszereplőnek járó Oscart.

Minden idők egyik legemlékezetesebb mozis nyitójelenete az, ahogy Mascagni zenéjére látjuk az önmagát hergelő Robert de Nirot a szorítóban. A színész számára ez a film hozta meg az igazi sikert, hiszen ebben a filmben nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjat. Jogosan, hiszen Robert De Niro rengeteget tett a hiteles szerepformálásért: több hónapot Párizsban töltött, és gyakorlatilag hízókúrázott, hogy a film végére 30 kilóval legyen több eredeti súlyánál. Annak érdekében, hogy bunyós jelenetek is tökéletesek legyenek, boxolni tanult, maga La Motta edzette a filmre, akinek élettörténetét a film feldolgozza.

Fidelio Napi Zene

Rovatunkban minden nap más-más zeneművel várjuk Olvasóinkat a klasszikus zene, a jazz, a világzene és a népzene világából. Kapcsolódjon ki velünk és adja át magát a zene élvezetének!

További zenékért kattintson ide.