Konstantin

André Rieu koncertje a Puskin Moziban

2016.09.08. 15:09

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ott a Puskin mozi Klasszikus keddek elnevezésű sorozatának nyitó alkalmán, ahol André Rieu holland hegedűművész szülővárosában szervezett nagyszabású koncertjét vetítik!

„Klasszikus keddek” címmel minden hónapban egy-egy kiemelkedő koncert vetítésével várja a nézőket a Puskin Moziban a Pannonia Entertainment és a Freeway Entertainment komolyzenei vetítéssorozata. Első alkalommal André Rieu holland hegedűművész szülővárosában szervezett nagyszabású koncertjét vetítik, amelyet 2016. júliusában rögzítettek Maastrichtban.

A „Keringők királyának” is nevezett André Rieu minden év júliusában szülővárosában, a középkori emlékeket őrző Maastrichtban koncertezik, állandó zenekara, a 60 tagú Johann Strauss Orchestra és nemzetközi sztárvendégek, szoprán és tenor énekesek közreműködésével. Ezek a maastrichti esték André Rieu világturnéinak a legnépszerűbb epizódjai, 2015-ben hetven országból több mint 70.000-en utaztak Maastrichtba, hogy részt vegyenek az élő koncerten és világszerte további 200.000 rajongó követte az eseményt a mozivetítéseken. A legnépszerűbb keringő klasszikusokból, opera- és operett áriákból, musical- és filmzene betétdalokból, pop- és világzenei feldolgozásokból összeállított három órás műsor során André Rieu személyes karizmáját is felhasználja, hogy minden korosztály számára felejthetetlen, humorral, muzsikával és érzelmekkel teli estét varázsoljon.

André Rieu
André Rieu
Fotó: Marcel Van Hoorn

Az idén júliusban sugárzott élő közvetítés még több látogatót vonzott világszerte a mozivásznak elé, ennek a közvetítésnek a felvételét láthatják a nézők a Puskin Moziban. A popzenei stadionkoncertek látványiságával vetélkedő koncert rögzítéséhez gondos operatőri munkával 29 mozikamerát alkalmaztak, hogy a mozivásznak előtt ülők is átélhessék a festői környezetben, rajongók tízezreit előtt megvalósult koncert egyedi hangulatát.

A Klasszikus keddek komolyzenei koncertfilm-sorozat következő állomásain látható lesz még Jonas Kaufmann 2015-ös koncertje a milánói Scalából, Anna Netrebko, Jonas Kaufmann és Thomas Hampson 2015-ös müncheni koncertje, André Rieu 2016-os karácsonyi koncertje és a Három Tenor, Pavarotti, Domingo és Carreras 1999-es karácsonyi koncertje Bécsből.

A szeptember 11-én éjfélig helyesen válaszolók közül négy szerencsés ellátogathat partnerével a Fidelio vendégeként a szeptember 13-án 19:30-kor kezdődő vetítésre, a Puskin Moziba. 

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!