György

Fuvolaszó egy Blaha Lujza téri szórakozóhelyen?

2016.09.13. 13:59

Programkereső

Fuvolamaratonnal folytatódik szeptember 15-én a Corvin Clubban a MetronómTető című sorozat, ahol élő zeneszerzők élő darabjainak előadását élő eszmecsere követi arról, hogy mi is az a kortárs zene.

A Corvin tetőn 2015 novemberében indult kezdeményezés két fiatal zenetudós -Belinszky Anna és Mona Dániel- nevéhez fűződik, akik arra vállalkoztak, hogy bulit csinálnak a kortárs zenéből. Vállalkozásukat siker koronázta, hiszen ezúttal már a hatodik alkalommal élvezhetjük a kortárs zene és a szórakozóhely adta kötetlen atmoszféra közel sem összeférhetetlen valóságát.

fuvola
fuvola
Fotó: Schiller Kata

Az est első felében a zenészeknek köszönhetően testközelből élvezhetjük és ismerhetjük meg azt a zenét, melyet aztán Belinszky Anna és Mona Dániel moderálása alatt a közönség ízekre szedhet, ha úgy tartja kedve. A szerzők és a művészek minden kérdésre válaszolnak, amire tudnak. Lehetőség nyílik megérteni ezt a sokak számára oly idegen, ijesztő, netán visszataszító világot. Bepillanthatunk a kulisszák mögé, megtudhatjuk, mi miért és hogyan. A Corvintető kistermében saját bárpult üzemel, így kedvenc italunkról sem kell lemondanunk a beszélgetés alatt.

Újra és újra felpezsdít a helyszín és a műfaj elsőre összeegyeztethetetlennek tűnő kombinációja. A Corvin Clubban még érezni az előző éjszakák diszkóbuliinak atmoszféráját, hatalmasakat kell csapni a lift ajtajára, ha le vagy fel szeretnénk menni, néha elsomfordál előttünk egy kutya vagy egy piercinges kolléga, és akkor a bárpult, a csocsóasztal és a DJ-pult látványáról nem is beszéltem"

- meséli az egyik visszatérő  hallgató. Ezúttal Matuz Gergely, Bán Annamária, Détári Anna és Kanyó Dávid fuvolisták adják elő Matuz István, Gyönygössy Zoltán, Bánkövi Gyula, Baráth Bálint, Matuz Gergely, illetve Nagy Ákos műveit. Utóbbi három szerző személyesen is jelen lesz a beszélgetésen, hogy válaszoljanak a legegyszerűbb és a legbonyolultabb kérdésekre is.

Ezt hallhatjuk a Fuvolamaratonon:

Baráth Bálint: Itako no arioso (ea. Matuz Gergely)

Matuz Gergely: Május 7. (ea. Matuz Gergely)

Bánkövi Gyula: A fák utolsó sóhajai (ea. Matuz Gergely)

Nagy Ákos: Ruptura (ea. Bán Annamária)

Matuz István: Multiappassionata (ea. Matuz Gergely)

Nagy Ákos: Soli(e)tude (ea. Détári Anna)

Gyönygössy Zoltán: Pearls (ea. Kanyó Dávid)

Nagy Ákos: Veiled Wince (ea. Détári Anna, Bán Annamária, Matuz Gergely, Kanyó Dávid)