György

Horti Lilláért szurkolhatunk a Marton Éva Énekverseny döntőjében

2016.09.23. 09:10

Programkereső

A megmérettetés záró fordulóját a Zeneakadémia Nagytermében rendezik szeptember 24-én, a finálét internetes és rádiós élő közvetítésen keresztül is lehet majd követni.

A döntő mezőnye szereplési sorrendben: Polina Samajeva (Oroszország), Ankhbayar Enkhbold (Mongólia), Horti Lilla (Magyarország), Lucyna Jarząbek (Lengyelország), Kszenia Hovanova (Oroszország), Kim Eunhee (Dél-Korea), Azat Malik (Kazahsztán), Sylwia Olszyńska(Lengyelország), Theodora Raftis (Ciprus), Alekszander Roszlavec (Belarusz).

A II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjében az énekesek két alkalommal lépnek majd színpadra, a második félidőt követően pedig a zsűri a helyszínen meghozza döntését. A Nagydíjat, az első három helyezett trófeáit, valamint a közönségdíjat a döntő közönsége előtt vehetik át a legkiválóbbak. A verseny honlapján elérhető tízkamerás élő internetes közvetítés segítségével a finálét akár okostelefonokról is lehet majd követni, illetve a teljes eseményt élőben közvetíti a Bartók Rádió.

A versenyről Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatója felkérésére az MTVA 55 perces filmet forgat, amelyet a közmédia új kulturális adója, az M5 sugároz majd október 1-jén, a zene világnapján.