Aladár, Álmos

Az éjszaka éjkék királynője

Fidelio Napi Zene

2016.10.07. 16:07

Programkereső

Az ötödik elem híres opera-performansza a Lammermoori Luciából merített, az énekhangot albán opera énekesnő, Inva Mula-Tchako szolgáltatta hozzá. Az ária érdekessége, hogy néhány részét fizikailag képtelenség előadni, így ezeket digitálisan módosították. Mai napi zenénk a Junior Prima Díjjal frissen kitüntetett színésznő, Eke Angéla választása.

Ezen a héten a Junior Prima Díjjal kitüntetett fiatal alkotókat kértük meg, osszák meg Olvasóinkkal, mely zeneműveket hallgatják előszeretettel. Eke Angéla, a Nylon Group társalapítója Az ötödik elem című Luc Besson-film betétdalát, A Díva táncát választotta, amit így indokolt:

Az ötödik elem az egyik kedvenc filmem. Ebből a Diva Dance az a szám, amit bárhol, bármikor meghallgatok, akár napindítóként, de ebed után és éjszaka is.

Következő életemben operaénekesnő szeretnék lenni,

talán azért mert, ennek az álmomnak a megvalósításával már elkéstem. De a következőt tuti, hogy ezzel kezdem! Nem tartom kizártnak, hogy ez is közrejátszik abban, hogy ennyire szeretem ezt a dalt.”

Fidelio Napi Zene

Rovatunkban minden nap más-más zeneművel várjuk Olvasóinkat a klasszikus zene, a jazz, a világzene és a népzene világából. Kapcsolódjon ki velünk és adja át magát a zene élvezetének!

További zenékért kattintson ide.