György

Budapestre érkeznek Buxtehude örökösei

2016.10.16. 09:53 Módosítva: 2016-10-16 11:38:37

Programkereső

A Lübeci Fiúkórus szokásos őszi koncertturnéjának idei új állomása Budapest lesz október 20-án 19:30-kor a Fasori Református templomban.
Luebeck-St Marien vom Turm von St Petri aus gesehen-20100905

A Hanza-város mintegy hatvan fős a cappella fiúkórusát 1948-ban alapították, széles repertoárjuk a gregoriántól a nagy barokk mesterek művein át egészen a modern kompozíciókig terjed. A német barokk szerzők közül Dietrich Buxtehude szinte az együttes "házi komponistájának" számít, hiszen annak a Mária-templomnak volt egykor az orgonistája, amely ma a fiúkórusnak is otthont ad.

A Lübeci Fiúkórus az istentiszteleteken teljesített rendszeres szolgálatok mellett számos koncertet is ad Németországban és külföldön egyaránt, Budapesten most először lépnek fel, szokásos őszi koncertkörútjuk egyik állomásaként. Műsorukon Vierne, Bach, Mozart, Mendelssonh, Bruckner művei mellett elsősorban német barokk szerzők a cappella kórusművei szerepelnek.

A sokoldalú zenei feladatokra a Marienkirche kántora, Michael D. Müller, hetenként két alkalommal készíti fel a fiatal kórustagokat, ezen kívül pedig egy énekpedagógus team foglalkozik a fiúk és férfiak hangképzésével és kíséri az egyéni személyes fejlődésüket.