Bernát, Felícia

Frissítve - Első adventi nagykoncertjére készül a Magnificat Leánykar

2016.10.24. 11:46 Módosítva: 2016-11-18 13:58:51

Programkereső

A Liszt Ferenc-díjas és Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Szebellédi Valéria karnagy által 1990-ben alapított Gyermekkar utód együttese, a Magnificat Leánykar a MÜPÁ-ban áll színpadra november 30-án, Bardóczy Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna és Posta Victor vendégszereplésével.

Lemondta adventi koncertjét a Magnificat Leánykar

Facebook oldalukon a következőt írták: 
"Sajnálattal értesítjük nagyra becsült közönségünket, hogy a Magnificat Leánykar 2016. november 30-ra tervezett koncertje elmarad. A megváltott jegyek a Müpa állandó jegypénztáraiban 2016. december 30-ig visszaválthatók vagy a Müpa saját szervezésű programjaira érték szerint beválthatók."

Szerkesztőségünk megkereste az illetékeseket, akik technikai okokra hivatkoztak a hangverseny törlésével kapcsolatban.

A leánykar egy korábbi közleményében még így írtak a közelgő adventi koncertről: 

Akik eddig is figyelemmel kísérték a kórus munkásságát, tudják, hogy karnagyuk, Szebellédi Valéria széles repertoárral neveli kórusát. Koncertjeiken különböző korszakokból való kórusművek hangzanak fel, de nem hiányozhatnak az előadásból a kortárs szerzők művei sem, hiszen nevéhez több darab ősbemutatója fűződik.

Magnificat Leánykar
Magnificat Leánykar

Bár a kórus év közben számos nemzetközi fellépésen és versenyen vesz részt, mégis, adventi koncertjük a legkülönlegesebb, hiszen áttekintve az az előttük álló időszakot, műsoraik legfontosabb, legizgalmasabb darabjait mutatják meg. Helyet kapnak az előadásban régi és kortárs művek egyaránt, de az ünnep közelségére való tekintettel nem hiányozhatnak természetesen a karácsonyi énekek, adventi dallamok sem. A koncerten felcsendülnek régi és új, ismert és kevésbé ismert dallamok, kórusművek, többek közt Franz Biebl, Claude Debussy, Gyöngyösi Levente, Kocsák Tibor, Kocsár Miklós, Kodály Zoltán alkotásai.

Anima Musicae Kamarazenekar
Anima Musicae Kamarazenekar
Fotó: Óbudai Társaskör

A kórus egy különleges meglepetéssel is készül a koncertjére ellátogató közönségnek, hiszen vendégelőadóként a Vox Caelestis Vegyeskar, a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház művészei, Bardóczy Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna, Posta Victor csatlakoznak hozzájuk. A művészek mellett Kéménczy Antal vezényletével a Junior Prima-díjas Anima Musicae Kamarazenekar is közreműködik, így biztosak lehetünk abban, hogy a Magnificat Leánykar adventi előadása hangulatos programmal és a meghitt, ünnepvárás minőségi élményével ajándékozza meg az egész családot.