Konrád, Tivadar

Ünnepvárás az Esterházyaknál

2016.11.02. 15:12 Módosítva: 2016-11-03 17:14:48

Programkereső

A november 25-ével kezdődő hétvégén a Fraknói vár vásári forgatagában az angyalok meséi mellett bűvészmutatványokat és kreatív foglalkozásokat ígér a gyerekeknek a színes program a várkonyhában.

A felnőttek a kulináris élmények mellett válogathatnak a szebbnél szebb kézműves ajándékokból. Második adventkor (december 2-4.)Burgenland legnagyobb élő karácsonyfája alatt a Mikulás és a gyerekek lámpionos felvonulásával indul a hétvégi program, lesz barkácsolás, pónilovaglás és Paprika Jancsi bábszínháza. Advent utolsó hétvégéjén (december 8-11.)a kismartoni Esterházy-kastélyban a kedvelt, élő nagyságú Betlehemi jászol mellett vasárnap újra megrendezik a krampuszok és busók versengését is. Az adventi várakozást december 15-én, csütörtökön a Janoska Ensemble karácsonyi gálakoncertje zárja 19:30 órai kezdettel a Haydn-teremben.

Esterhazy Burg Forchtenstein
Esterhazy Burg Forchtenstein
Fotó: Andreas Hafenscher

Elcsendesedésre alkalmat adó, egyben magukkal ragadó, hagyományos és — jó értelemben vett — szokatlan zenék az év leghektikusabb – elnézést: legcsendesebb! – időszakára. Ha az újításairól híres burgenlandi zenész, Ferry Janoska újra a klasszikus zene, a pop és a szórakoztatás világából ismert sztárbarátaival lép immár hagyományosan, de újra és újra egyedülálló módon pannon stílusban a karácsonyi színpadra, garantált, hogy az est felejthetetlen ajándék lesz – és éppen ezért közös zenei élményként ünnepi meglepetésnek is tökéletes.

Fellépő vendégek: Dagmar Schellenberger, Corso Wien és a Piccanto együttes.

www.esterhazy.at/hu

Támogatott tartalom