Konrád

Profiktól tanulhat zeneszerzést

2016.11.03. 09:43

Programkereső

Eötvös Péter és a japán Tosio Hosokava tart nemzetközi zeneszerző mesterkurzust november közepén.

Tosio Hosokava japán zeneszerző lesz az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány nemzetközi zeneszerző mesterkurzusának vendége november 12. és 16. között Budapesten. A japán zeneszerző Eötvös Péterrel közösen tanít majd a kurzuson. Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány által szervezett kurzusra a világ minden tájáról érkeznek fiatal alkotók, hogy zeneszerzést tanuljanak és bemutassák műveiket a magyar THReNSeMBLe együttes közreműködéséve.

Az érdeklődők személyesen is megismerkedhetnek Tosio Hosokavával a november 14-i közönségtalálkozón a Budapest Music Center Könyvtárában. A beszélgetőtárs Fazekas Gergely zenetörténész, a tolmács pedig Gryllus Samu zeneszerző lesz. A belépés ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt az  info@eotvospeter.com  címen kell regisztrálni.

A november 16-i zárókoncerten három Hosokava-művet, valamint a mesterkurzuson résztvevő fiatal zeneszerzők darabjait hallhatja a közönség a THReNSeMBLe közreműködésével, Horváth Balázs vezényletével a Budapest Music Center koncerttermében.

Eötvös Péterrel szeptemberben beszélgettünk: