Csilla, Noémi

Milliós csalással vádolnak egy karmestert

2016.11.08. 15:38

Programkereső

A pécsi karmester az ügyészség vádirata szerint zenésztársait és más ismerőseit károsította meg összesen 120 millió forinttal – írta meg a hvg.hu.

A Blikk szerint több év alatt összesen 120 millió forintot csalt ki W. Márton ismerőseitől azt állítva, hogy a tőzsdén befekteti a pénzt, de a károsultak soha nem kaptak vissza semmit. A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint W. Márton a kölcsönkapott pénzt nem befektetésekre fordította, sőt többektől kölcsönt is vett fel, de ezeket sem fizette vissza. Amikor a befektetők a pénzüket kérték, csak egy részét kapták meg, majd W. elérhetetlenné vált.

6843949032 073f4aa968 o
Fotó: chrisusax / flickr

A Blikknek nyilatkozott Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok vezetője is, aki elmondta, hogy magánemberként több zenész is érintett a zenekarból; 500 ezer és 3 millió forint közötti összegeket bíztak rá W. Mártonra, de soha nem kapták vissza. A vádiratban tévesen szerepel, hogy W. Márton a Pannon Filharmonikusok karmestere lenne, ezzel kapcsolatban egy közleményt is megjelentetett a zenekar, melyet mi változtatás nélkül közlünk;

A Pannon Filharmonikusok együtt érezve a károsultakkal határozottan cáfolja, hogy valaha bármilyen kapcsolatban állt volna a befektetési csalással vádolt W. Mártonnal. A karmester végzettségű vádlott soha nem dolgozott az együttessel sem meghívottként, sem alkalmazásban. A zenekar egyes tagjai a számos károsult között magánszemélyként kerültek az elkövetővel kapcsolatba. A Pannon Filharmonikusok zenekar nevének említése, fényképének használata a vádlottal kapcsolatos kontextusban kimeríti a jó hírnév megsértése tényállását, amely esetén a zenekar vezetése jogi lépéseket tesz. A zenekar egészét sem a sajtó, sem a vádirat pontatlanságának köszönhetően nem érheti kár, hiszen ezzel ugyancsak a vádlott csalásának áldozatává válik.