Emma

Opéra pour trois rois - Opera három királynak

Képzeletbeli opera 15 francia barokk zeneszerző tollából

2016.11.21. 08:52

Programkereső

Egy igazi koncertkülönlegességre várja közönségét a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar és Purcell Kórus november 23-án a Müpába.

„A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Orfeo Zenekar számára francia partnerünk, a Versailles-i Barokk Zenei Központ egy rendkívüli ­ a francia udvar számára XIV., XV. és XVI. Lajos királysága alatt komponált operákból válogatott- gálaműsort állított össze. A hangverseny alkalmával híres zeneszerzők: Lully, Rameau, Leclair, Mondonville, és Gluck műveiből hallhatunk részleteket, de ismeretlen tételek is felhangzanak olyan, a francia királyi muzsikához közelálló zeneszerzőktől, mint Destouches, Royer, Dauvergne és Philidor. A brilliáns áriák, ünnepi kórusok, díszített zenekari művek arról tanúskodnak, hogy a versailles-i kastély fényűző pompája a XVII.-XVIII. századi Európa egyik legfontosabb zenei központjává emelte a francia udvart.” - Vashegyi György írása

A képzeletbeli opera három szereplőjét Baráth Emőke - szoprán (A Dicsőség), Chantal Santon-Jeffery – szoprán (A Hírnév) és Thomas Dolié – bariton (Apolló) énekli.

Támogatott tartalom