György

Saint-Saëns-remekművek a legjobbaktól

2016.11.28. 09:50

Programkereső

Vigh Andrea hárfaművész, Várdai István gordonkaművész, Szabadi Vilmos hegedűművész és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Vajda Gergely vezényletével ad koncertet december 14-én.

A koncert első részében - amelyben a hárfa a főszereplő - két eredeti fantázia hangzik el, amelyeket szólóhárfára, valamint hegedűre és hárfára komponált a francia zeneszerző. A Szabadi Vilmos hegedűművész közreműködésével előadott művet Saint-Saëns hárfaversenye követi.

Vigh Andrea
Vigh Andrea
Fotó: Felvégi Andrea

Vigh Andrea, aki a Zeneakadémia rektoraként is rendszeres közreműködője a magyar hangversenyéletnek, idén a Prima Primissima Díj egyik jelöltje. A hárfaművész ezzel a koncerttel zárja 3 részes sorozatát, amely a Remekművek 3 tételben címmel olyan közreműködőket vonultatott fel az elmúlt évben, mint a Kelemen Vonósnégyes, Drahos Béla és a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A 2016-os MVM Koncertek-sorozat záróhangversenyének második felében Várdai István gordonkaművész előadásában az Allegro apassionato és az a-moll gordonkaverseny szólal meg. Várdai István a világ legismertebb zenei versenyein ért el kimagasló sikert: a moszkvai Csajkovszkij verseny 3. helye után megnyerte a Genfi Nemzetközi Gordonkaversenyt, ahonnan a közönségdíjat is elhozta, majd a müncheni ARD-verseny győztese lett.