Géza

Schiff András lemezét ajánlja karácsonyra a The New York Times

2016.12.05. 14:53

Programkereső

A Kossuth-díjas zongoraművész legújabb, Beethoven-szonátaciklusából készített koncertfelvételeit a világhírű ECM kiadó jelentette meg limitált kiadásban, ami máris felkerült a The New York Times kiemelt ajándék-ajánlójára.

A Kossuth- és Grammy-díjas Schiff András 2004 márciusa és 2006 májusa között a zürichi Tonhalléban adta elő Beethoven teljes szonátaciklusát. Az eredetileg sorozatként kiadott 32 szonátát most egy gyűjteményben hallgathatjuk meg 10 korongon. Az EMC Records új box-setjével a szonátaciklus koncertsorozatának ráadásműveihez is hozzájutunk, emellett egy angol és német nyelvű füzethez, amely Shiff Andrással készült interjúkat, beszélgetéseket tartalmaz.

Schiff András olyan zongoraművész, aki szereti egyben lenyelni a zeneszerzőket, Beethoven 32 szonátáját is lenyelte, majd fél évszázadon át emésztette, mielőtt felvételt készített a zürichi koncertsorozaton"

-írja róla a The New York Times.

Schiff András így ír a lemezről: “A Beethoven-szonátákat logikusan három különböző csoportra lehet osztani: a koraiakra, a középsőkre, illetve a későiekre. Számomra kronologikus sorrendben játszani őket a legmeggyőzőbb, egyben legkielégítőbb. Egy gyenge láncszem sincs a harminckettő között. A hallgató pedig így lépésről-lépésre tudja végigkövetni a fejlődés folyamatát. Ez egy tanulási élmény, mi pedig társutazók vagyunk ezen a fantasztikus úton”. 

Hallgasson bele a lemezbe ide kattintva!