György

Érdekli, ki nyeri ma este a Virtuózokat?

2017.06.02. 15:22

Programkereső

Nagyon erős a mezőny, három korosztály három legjobb versenyzője méri össze a tehetségét június 2-án este: Abouzahra Amira és Kis Radu hegedűn játszik, Kristóf Réka énekel. De ki lesz a győztes? Rögtön írjuk, csak olvasson!

Abouzahra Amira 11 éves, nagyon intelligens zenész, nemcsak hegedül, hanem már komponál és a zongorázik is, a húgával pedig kamarázni szokott. A tanára szerint nagyon gyorsan tanul, a döntőben Lalo Spanyol szimfóniájának I. tételét játszotta.

Játékában van lendület, hevesség,

karakter, pontosan fog és nagyon érzi a melódiák sodrását. A korosztályában virtuóz, és fel tud építeni hosszabb zenei gondolatokat is.

Kis Radu bő egy hónapja lett 18 éves, a játékán jókora magabiztosság érződik, nem fél egyéni módon játszani. Sosztakovics I. concertójából játszott a döntőben, kicsit szakadt is a vonón lévő lószőrből, nagyon élénken játszott. Amennyire nehezen oldódik a színpadon látszólag, olyan makulátlan játékra képes.

Az ő egyik nagy erőssége a fegyelem,

ami a klasszikus zenésznél hatalmas erény.

Kristóf Réka már nem gyerek, 27 éves, de ez nem jelenti azt, hogy nem versenyezhet. Sőt, már rég itt az ideje, hogy felfedezzük őt. Richard Strauss Tavaszünnepéből énekelt a döntőben, nagyon szuggesztív és erős jelenléttel bír a színpadon, nem fél minden érzelmét beleönteni abba, amit énekel. Nekem tetszik a hangszíne is, és nem mondom, hogy nincs hova fejlődnie már, de Réka már szinte kész van.

Ráadásul ambiciózus a lány, nehéz dalt választott

(ezt Batta András is elmondta a döntőben), de bejött a számítása, elragadó hatással volt ránk.

Két hegedűs és egy énekes közül kell tehát győztest választani, ami a három versenyzőt hallgatva egyébként nem is nehéz. Mondjuk a tutit!macskák vicc

FRISSÍTÉS: Sajnos úgy látjuk, és ezt bizonyára Önök is észrevették, hogy a cikkbe belefeküdt három macska. Amit kissé nehezményezünk, hiszen épp a múltkor írtunk macskákról, és ha már mindenáron le akartak telepedni valahol, heverészhetnének ott is.

Elzavarni nincs szívünk őket, szóval inkább nézzék meg az esti döntőt, minden ki fog derülni. Száraz macskatápot ne küldjenek a szerkesztőségbe!