Csilla, Noémi

Kínai és magyar kórusok versenyeznek Százhalombattán

2017.07.20. 14:51

Programkereső

Július 21-étől szól a kórusének Százhalombattán a VIII. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztiválon. A fesztivál célja az éneklés segítségével hidat képezni az európai és ázsiai kultúra között.

Idén 12 magyar és 4 kínai kórus valamint magyarországi kínaiakból álló Csillagfény felnőtt és gyermekkórusa vesz részt a rendezvényen.

A meghívott fellépők között találjuk az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmben szereplő SoulAir Kórust és a Pekingi Televízió Gyermekkórusát is.

A programban helyet kapott egy  templomi dicsőítő koncert  illetve a fesztivál első napján  Barátság koncert et is szerveznek a közönségnek.

A második napon a kórusok versenye kapja a főszerepet. A nemzetközi zsűri elnöke Michalis Patseas karnagy, muzikológus, a Nemzetközi Kodály Társaság volt elnöke, tagjai pedig Papp Károlyné, a Budapesti Zeneakadémia tanára, Wang Shuai karnagy, a Kínai Kórusszövetség igazgatója, Peter Wöss operarendező, a Bécs-Kína Zenei és Művészeti Alapítvány és a Wiener Singer-Studio igazgatója valamint Rózsa Ferenc többszörösen díjazott karmester.

Kósa Boglárka, a kórusfesztivál és verseny egyik szervezője a Klasszik Rádió Nyitány című műsorában hangsúlyozta, hogy idén, Kodály évében, a népzene és a Kodály-módszer,

a kodályi zeneoktatás alkotják azt a zenei hidat, a kínai és a magyar Muzsika Hídját, mely összeköti a látszólag oly távoli kínai és magyar kultúrát.