Zsuzsanna

Bréking: Felállították a meztelenül ejtőernyőzve hegedülés világrekordját

2017.09.06. 14:57

Programkereső

Az ausztrál Glen Donnelly Guiness-rekordkísérlete nem csupán egy középszerű hegedűs öncélú magamutogatásáról szól: ez az őrültnek tűnő ember valójában egy fontos ügyre gyűjt pénzt az „őrületével”.

Glen Donnelly a 30. születésnapját ünnepelte az ugrással, amin stílszerűen Vaughan Williams The Lark Ascending ( A pacsirta felemelkedése) című művét játszotta zuhanás közben. Ahhoz, hogy ezt meg tudja csinálni, többször végzett próba tandemugrásokat és

lehúzott ablaknál hegedült a mozgó autóban, hogy szokja az ellenszelet.

hegedu

A világrekorddal nemes célra szeretné felhívni a figyelmet, mégpedig a férfiakat is érintő testképzavarra, és az ennek következtében kialakuló étkezési rendellenességekre. Mint mesélte, 18 éves korában egy zenész megjegyzést tett a pocakjára, és onnantól kezdve a teste egy fizikai és mentális börtönné vált számára.

Annyira rosszul lett lelkileg, hogy sikeres karrierjét is feladta a Londoni Szimfonikusoknál.

Ezért döntött úgy, hogy olyan egyesületek számára gyűjt pénzt az akciójával, akik a férfiak testképzavarainak kezelésével foglalkoznak. 

Külön-külön 5000 dollárt szeretne összegyűjteni a Butterfly Foundationnak, akik prevenciós foglalkozásokat tartanak 12-18 év közötti fiúknak, a Nude Movement számára, akik lelki terápiákat tartanak testképzavaros férfiaknak, és a The Mankind Projectnek, akik olyan workshopokat szerveznek, amik hatékonyan segítenek a férfiaknak leszámolni a testképzavarral. Eddig körülbelül 4600 dollárt gyűjtött össze. Aki szeretné támogatni Glen Donnellyaz kezdeményezését, ide kattintva teheti meg.