Ervin

Háromméteres szuperzongorán játszik Bogányi Gergely és Boros Misi

2017.09.30. 13:59

Programkereső

A december 6-i koncerten egy 296 centiméter széles zongora áll majd a Müpa színpadán. Közben jótékonysági árverés zajlik egy másik, gyógykezelésre szoruló virtuóz felépüléséért.

"Boros Misi világklasszis tehetség, ráadásul hallatlan munkabírással és munkakedvvel rendelkezik. Számára a sok koncert és fellépés nem megterhelést, hanem inspirációt jelent" - méltatta a 14 éves zongoraművészt Bogányi Gergely a koncert sajtótájékoztatóján.

A Mester és tanítványa címet viselő hangversenyen először mutatkozik be

a Bogányi-zongora 296 centiméteres, új "full-size" változata,

amelyen a két művész Schubert- és Mozart-műveket fog játszani a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarának kíséretében, Bogányi Tibor vezényletével.

Az új zongora a 2015-ben bemutatott modellel csak formavilágában egyezik, műszaki tartalma teljesen új fejlesztés, mivel nem csupán rezonánsa, hangzóegysége karbonkompozit alapú, hanem teljes kalapácsmechanikája is.

Batta András, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke hangsúlyozta: a Virtuózok nem csupán a tehetségről, hanem a kidolgozott zenei produkcióról is szól, az ehhez szükséges mesterségbeli tudás átadásához pedig kiváló zenetanárok kellenek. Őket ismeri el az alapítvány 2016-ban létrehozott "A legjobb zenetanár" díja, amelyet idén a december 6-i koncerten adnak át három kiválasztott pedagógusnak.

Peller Mariann, a Virtuózok producere kitért arra is: a tehetségkutató harmadik évadában feltűnt, szklerózis multiplexszel diagnosztizált 23 éves

Bonino Anna-Sofia gyógykezelésének támogatására online jótékonysági árverést indítottak el

a virtuozok.hu internetes oldalon, ahol Forma 1-es pilóták, köztük Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Kimi Raikkönen és Fernando Alonso által dedikált bukósisakra lehet licitálni.
A bevételt a december 6-i koncert keretében adják át az ifjú zenésznek, aki betegsége ellenére sem hagyott fel a hegedüléssel, elmondása szerint azért, mert missziójának érzi, hogy reményt adjon az embereknek.

Hallgassa meg Bonino Anna-Sofia hegedűjátékát Balázs János kíséretével! Az elhangzó mű a Meditáció Massenet Thaïs című operájából.

Persze a háromméteres Bogányi-zongoránál is akadnak nagyobb zongorák. Olvasson tovább: