Klasszikus

43. Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny

2007.12.01. 00:00
Ajánlom
A Filharmónia Budapest Kht., a Művészetek Palotája és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2008. szeptember 3-13. között rendezi meg az VI. Nemzetközi Orgonaversenyt Liszt Ferenc emlékére. A versenyen bármely ország fiatal művésze részt vehet, aki 1976. január 1. után született.

A verseny nyitókoncertje, valamint az elődöntők a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében, a középdöntő, döntő és gálakoncert pedig a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében kerül lebonyolításra. A verseny három fordulóból áll: elődöntő, középdöntő és döntő. A szervezők az elődöntő és középdöntő között improvizációs versenyt rendeznek. A középdöntőbe várhatóan 12, a döntőbe pedig 6 versenyző jut be. Az első helyezett 8000 euróban, a második 6000 euróban, a harmadik 4000 euróban részesül.

A nevezési lapot írógéppel vagy nyomtatott betűkkel kitöltve 2008. május 1-ig a Filharmónia Budapest Kht. címére (1075 Budapest, Kaziczy u. 24-26.) lehet beküldeni.

A jelentkezési laphoz az alábbi mellékleteket kell csatolni:
- szakmai önéletrajz
- zenei képesítés igazolása
- a zenei élet egy kiemelkedő személyiségének ajánlása
- személyi igazolvány másolata
- névvel ellátott két db fekete-fehér fénykép
- a jelentkezési díj befizetését igazoló postai utalvány, vagy annak másolata

Jelentkezési díj: 130 eurónak megfelelő forint, melyet a következő bankszámlára kell utalni: Magyar Államkincstár 10032000-00286978-00000048, Filharmónia Budapest Kht., Orgonaverseny. A versenyzők 2008. június 10-ig értesítést kapnak jelentkezésük elfogadásáról.

További információ: Filharmónia Budapest Kht., Liszkay Mária, menedzser, a verseny titkára. 1075 Budapest, Kazinczy u. 24-26., tel.: (1) 266-14-59, 302-4961, fax: (1) 302-4962, e-mail: liszkay.maria@hu.inter.net.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.