Klasszikus

43. Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny

2007.12.01. 00:00
Ajánlom
A Filharmónia Budapest Kht., a Művészetek Palotája és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2008. szeptember 3-13. között rendezi meg az VI. Nemzetközi Orgonaversenyt Liszt Ferenc emlékére. A versenyen bármely ország fiatal művésze részt vehet, aki 1976. január 1. után született.

A verseny nyitókoncertje, valamint az elődöntők a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében, a középdöntő, döntő és gálakoncert pedig a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében kerül lebonyolításra. A verseny három fordulóból áll: elődöntő, középdöntő és döntő. A szervezők az elődöntő és középdöntő között improvizációs versenyt rendeznek. A középdöntőbe várhatóan 12, a döntőbe pedig 6 versenyző jut be. Az első helyezett 8000 euróban, a második 6000 euróban, a harmadik 4000 euróban részesül.

A nevezési lapot írógéppel vagy nyomtatott betűkkel kitöltve 2008. május 1-ig a Filharmónia Budapest Kht. címére (1075 Budapest, Kaziczy u. 24-26.) lehet beküldeni.

A jelentkezési laphoz az alábbi mellékleteket kell csatolni:
- szakmai önéletrajz
- zenei képesítés igazolása
- a zenei élet egy kiemelkedő személyiségének ajánlása
- személyi igazolvány másolata
- névvel ellátott két db fekete-fehér fénykép
- a jelentkezési díj befizetését igazoló postai utalvány, vagy annak másolata

Jelentkezési díj: 130 eurónak megfelelő forint, melyet a következő bankszámlára kell utalni: Magyar Államkincstár 10032000-00286978-00000048, Filharmónia Budapest Kht., Orgonaverseny. A versenyzők 2008. június 10-ig értesítést kapnak jelentkezésük elfogadásáról.

További információ: Filharmónia Budapest Kht., Liszkay Mária, menedzser, a verseny titkára. 1075 Budapest, Kazinczy u. 24-26., tel.: (1) 266-14-59, 302-4961, fax: (1) 302-4962, e-mail: liszkay.maria@hu.inter.net.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Nézze meg Törőcsik Mari három felejthetetlen alakítását

Törőcsik Mari emléke előtt tiszteleg a Nemzeti Filmintézet streaming platformja, a Filmio, ahol szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető a pénteken hajnalban elhunyt színművész három meghatározó filmje.
Színház

Egy vidám tekintet, egy izgalmas száj – és a kettő között az évek múlása

Évtizedekig kutatta Törőcsik Mari arcait. Fotózta színpadon és magánéletben egyaránt, közel hetven esztendőn át. Kivételes szakmai kapcsolat és mély barátság fűzte a nemrégiben elhunyt színésznőhöz a Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművészt, Keleti Évát, aki személyes történetei és képei segítségével járult hozzá, hogy fölidézhessük Törőcsik Mari különleges alakját.
Színház

Az emlékezés rózsái a Nemzeti Színház előtt

Gyűlnek a virágok a Nemzeti Színház épülete előtt, ahol a pénteken elhunyt Nemzet Színésze, Törőcsik Mari tisztelői róhatják le kegyeletüket.
Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Jazz/World

„A jazz passzol a lázadáshoz” – Harcsa Veronikával indul a Fidelio új podcastja, a Fülbemászó

Örök kísérletező, akinek nem kell kompromisszumokat kötnie, ha jazzről van szó. Pályája szorosan összefügg a budapesti Fringe Fesztivállal, ahol először adhatta elő saját dalait közönség előtt, mégpedig komoly sikerrel. Harcsa Veronikával Tompa Diána beszélgetett a Fülbemászóban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Klasszikus nekrológ

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Klasszikus hír

Kamara a karmesterrel - Új online sorozatot indít az Óbudai Danubia Zenekar

Vasárnap este 18 órakor debütál a zenekar Facebook-oldalán az ÓDZ legújabb sorozata. Hámori Máté vezetésével kötetlen beszélgetések és kamarazenélés során ismerkedhetünk meg a muzsikusok zenéhez fűződő viszonyával és az újrakezdés terveivel.  
Klasszikus hír

Fiatalítást ígér Gustavo Dudamel, a Párizsi Opera új zeneigazgatója

A venezuelai karmestert nevezték ki a Párizsi Opera zeneigazgatójának, aki hat évre szóló szerződést kötött az intézménnyel – írta meg a Papageno, a Slipped Disc zenei portálra hivatkozva.
Klasszikus hír

Idén is tehetségek után kutat a Virtuózok

2021-ben is várja a fiatal előadóművészek jelentkezését a legnépszerűbb hazai komolyzenei tehetségkutató. A felhívás már elérhető a műsor oldalán.