Klasszikus

43. Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny

2007.12.01. 00:00
Ajánlom
A Filharmónia Budapest Kht., a Művészetek Palotája és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2008. szeptember 3-13. között rendezi meg az VI. Nemzetközi Orgonaversenyt Liszt Ferenc emlékére. A versenyen bármely ország fiatal művésze részt vehet, aki 1976. január 1. után született.

A verseny nyitókoncertje, valamint az elődöntők a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében, a középdöntő, döntő és gálakoncert pedig a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében kerül lebonyolításra. A verseny három fordulóból áll: elődöntő, középdöntő és döntő. A szervezők az elődöntő és középdöntő között improvizációs versenyt rendeznek. A középdöntőbe várhatóan 12, a döntőbe pedig 6 versenyző jut be. Az első helyezett 8000 euróban, a második 6000 euróban, a harmadik 4000 euróban részesül.

A nevezési lapot írógéppel vagy nyomtatott betűkkel kitöltve 2008. május 1-ig a Filharmónia Budapest Kht. címére (1075 Budapest, Kaziczy u. 24-26.) lehet beküldeni.

A jelentkezési laphoz az alábbi mellékleteket kell csatolni:
- szakmai önéletrajz
- zenei képesítés igazolása
- a zenei élet egy kiemelkedő személyiségének ajánlása
- személyi igazolvány másolata
- névvel ellátott két db fekete-fehér fénykép
- a jelentkezési díj befizetését igazoló postai utalvány, vagy annak másolata

Jelentkezési díj: 130 eurónak megfelelő forint, melyet a következő bankszámlára kell utalni: Magyar Államkincstár 10032000-00286978-00000048, Filharmónia Budapest Kht., Orgonaverseny. A versenyzők 2008. június 10-ig értesítést kapnak jelentkezésük elfogadásáról.

További információ: Filharmónia Budapest Kht., Liszkay Mária, menedzser, a verseny titkára. 1075 Budapest, Kazinczy u. 24-26., tel.: (1) 266-14-59, 302-4961, fax: (1) 302-4962, e-mail: liszkay.maria@hu.inter.net.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Miranda Liu három órán át játszott a zenekarnak, míg megkapta a koncertmesteri széket

Tizenkilenc évesen vált a legfiatalabb hazai koncertmesterré, igaz, meg is dolgozott érte. Miranda Liu még mindig csak huszonkettő, de már kvartettalapító, most pedig egy új kamarazenei fesztivált szervez az ősz beköszöntekor. Ez lesz a New Millennium.
Könyv

Ernest Hemingway ritkán látott családi fotói

Felépítette saját mítoszát: síelt, horgászott, vadászott, bikaviadalokat látogatott, szenvedélyesen érdekelte a háború és fáradhatatlanul kereste a személyes boldogságot. A Nobel-díjas amerikai író, akinek tárgyilagos szikár stílusát sokan próbálják utánozni azóta is, 1899. július 21-én született.
Klasszikus

Amikor Maria João Pires másik zongoraversennyel készült, mint a zenekar

Ma ünnepli 75. születésnapját Maria João Pires, az egyik legjobb Mozart-játékos az elmúlt évtizedekből. Leghíresebb koncertfelvételével köszöntjük őt.
Vizuál

Aki pestiesítette a párizsi divatot

Egyszerű másoló, remek divatérzékű üzletasszony vagy tervezőzseni? Rotschild Klára szalonja a luxust jelentette a harmincastól a hetvenes évekig. Simonovics Ildikó mesélt arról, milyen kihívás összegyűjteni a még megmaradt ruhákat, dokumentumokat és kibogozni a valóságot a legendák és pletykák közül.
Klasszikus

Barokk randevú Gödöllőn

A barokk zenének ad otthont augusztusban a Gödöllői Királyi Kastély, ahol Bach egyik ritkán játszott világi kantátájának színpadi változata és Vivaldi a-moll kettősversenye is elhangzik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus kult50

Ha zene szól, nem tudok mással foglalkozni – Bősze Ádám és Vashegyi György a Kult50-ben

A Kult50 legújabb videójában Bősze Ádám zenetudós, műsorvezető és Vashegyi György karmester, régizenész ült le egymással beszélgetni – mi másról, mint zenéről.
Klasszikus salzburg

A Salzburgi Ünnepi Játékok ingyenes koncertekkel nyitott a szélesebb közönség felé

Mozart szülővárosában egy sor különböző helyszínen megrendezett ingyenes koncerttel kezdődött meg szombaton a Salzburgi Ünnepi Játékok.
Klasszikus videó

Amikor Maria João Pires másik zongoraversennyel készült, mint a zenekar

Ma ünnepli 75. születésnapját Maria João Pires, az egyik legjobb Mozart-játékos az elmúlt évtizedekből. Leghíresebb koncertfelvételével köszöntjük őt.
Klasszikus gyász

Meghalt Fátyol Rudolf hegedűművész

Hétfő reggel, 62 éves korában elhunyt Fátyol Rudolf hegedűművész, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Állami Filharmónia vezetője.
Klasszikus gyász

Elhunyt Ben Johnston, a mikrotonális zene egyik úttörő zeneszerzője

Július 22-én elhunyt Ben Johnston amerikai zeneszerző. Lehet, hogy nem ismerte őt – érdemes.