Klasszikus

A 100 tagú Cigányzenekar jótékonysági koncertje

2006.02.22. 00:00
Ajánlom
Gyermekmentő orvosi műszerekért zenélnek A 100 tagú Cigányzenekar jótékonysági koncertet ad 2006. március 1-jén, 18 órakor a Kongresszusi Központ nagytermében.

A Gyermekünk az Életünk Alapítvány kezdeményezésére, a jótékonysági koncert alkalmával az Országos Mentőszolgálat megyei mentőszervezetei, valamint a Szent László kórház részére életmentő műszereket adnak át.

A koncert előtt Bottyán Marianna festőművésznő képeit tekinthetik meg az érdeklődők, s a festmények már délután 14 órától a helyszínen megvásárolhatók. Az eladásra került képek bevételét az alapítvány további életmentő műszerek beszerzésére fordítja.

Bottyán Marianna 1967-ben született művészcsaládban, szülei szintén festők. Művészeti tanulmányait Budapesten Záborszky Gábor festő- és Konstantin László grafikusművész irányításával végezte. 1993 óta foglalkozik hivatásszerűen a festészettel, és rendszeresen állít ki belföldön és külföldön egyaránt.

A Gyermekünk az Életünk Alapítvány 2002 januárja óta működik, gyűjt adományokat egészségügyi intézmények számára. Az Alapítvány működése óta 100.582.800 Ft értékben adományozott gyermekkórházak, illetve mentőállomások részére életmentő műszereket.

Az alapítvány célul tűzte ki, hogy segítséget nyújt országosan minden mentőállomásnak, hogy műszerezettségük növelésével, munkakörülményeinek javításával minden gyermek és felnőtt számára megadhassák ugyanazokat az életben maradási esélyeket, mint más fejlett országokban.

Az alapítvány két év alatt két jótékonysági gálát szervezett a Zeneakadémia Nagytermében a Benkó Dixieland Band és Pege Aladár közreműködésével. A koncert bevételéből a Szent László Kórház gyermekosztálya részére összesen 1 betegőrző monitort, illetve 5 infúziós pumpát, valamint a megyei mentőállomások részére összesen 10 lélegeztető gépet adott át. Az adományok értéke összesen töb mint 24 millió forint volt az alapítvány közleménye szerint.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Aki a lányok miatt képezte magát – 85 éves Woody Allen

Az Annie Hall és még számtalan fanyar humorú film alkotója, Woody Allen december 1-jén ünnepli nyolcvanötödik születésnapját.
Vizuál

Vásároljon bérletet, mentse meg a Cirko Mozit!

A Cirko-Gejzír Mozi közönsége segítségét kérni, és egy olyan bérletet kínál, amely onnantól érvényes, amikor a tulajdonosa használni kezdi. De nagy segítség számukra, ha már most megveszi.
Zenés színház

75 éves a színpad és a filmvászon koronázatlan királynője, Bette Midler

December 1-jén ünnepli hetvenötödik születésnapját Bette Midler amerikai színésznő, énekesnő, aki több mint fél évszázados karrierje alatt négy Grammy-díjat, négy Golden Globe-díjat, három Emmy-díjat, két Tony-díjat vehetett át, emellett hatszor kapta meg a legjobb komikának járó American Comedy Award kitüntetést.
Zenés színház

A változásra is reflektál Dolhai Attila új lemeze

A Visszatérés CD után két évvel új lemezzel jelentkezik Dolhai Attila. Az előző albummal ellentétben – ahol a színházi élmények egyfajta összefoglalása volt a cél – a színész ezúttal nem mások által megírt szerepek mentén szólal meg, hanem saját szerzeményeit gyűjtötte össze.
Jazz/World

Három napon át minden a jazz körül forog

A kilenc éve minden évben április 30-án megrendezett Nemzetközi Jazznap (International Jazz Day) magyar eseményeit a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, azonban a szervezők most online pótolják az elmaradt koncerteket, amiket három napon keresztül, öt budapesti és egy felvidéki helyszínről közvetítenek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

30. születésnapját ünnepli az Orfeo Zenekar

A zenekar Haydn és Mozart-művekből álló koncerttel ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját 2021. január 19-én a Zeneakadémián.
Klasszikus mvm

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenharmadik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott, ez alkalommal először bárki ingyenesen nyomon követhette az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án, az mvmjuniorprima.hu oldalon.
Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.