Klasszikus

A 100 tagú Cigányzenekar jótékonysági koncertje

2006.02.22. 00:00
Ajánlom
Gyermekmentő orvosi műszerekért zenélnek A 100 tagú Cigányzenekar jótékonysági koncertet ad 2006. március 1-jén, 18 órakor a Kongresszusi Központ nagytermében.

A Gyermekünk az Életünk Alapítvány kezdeményezésére, a jótékonysági koncert alkalmával az Országos Mentőszolgálat megyei mentőszervezetei, valamint a Szent László kórház részére életmentő műszereket adnak át.

A koncert előtt Bottyán Marianna festőművésznő képeit tekinthetik meg az érdeklődők, s a festmények már délután 14 órától a helyszínen megvásárolhatók. Az eladásra került képek bevételét az alapítvány további életmentő műszerek beszerzésére fordítja.

Bottyán Marianna 1967-ben született művészcsaládban, szülei szintén festők. Művészeti tanulmányait Budapesten Záborszky Gábor festő- és Konstantin László grafikusművész irányításával végezte. 1993 óta foglalkozik hivatásszerűen a festészettel, és rendszeresen állít ki belföldön és külföldön egyaránt.

A Gyermekünk az Életünk Alapítvány 2002 januárja óta működik, gyűjt adományokat egészségügyi intézmények számára. Az Alapítvány működése óta 100.582.800 Ft értékben adományozott gyermekkórházak, illetve mentőállomások részére életmentő műszereket.

Az alapítvány célul tűzte ki, hogy segítséget nyújt országosan minden mentőállomásnak, hogy műszerezettségük növelésével, munkakörülményeinek javításával minden gyermek és felnőtt számára megadhassák ugyanazokat az életben maradási esélyeket, mint más fejlett országokban.

Az alapítvány két év alatt két jótékonysági gálát szervezett a Zeneakadémia Nagytermében a Benkó Dixieland Band és Pege Aladár közreműködésével. A koncert bevételéből a Szent László Kórház gyermekosztálya részére összesen 1 betegőrző monitort, illetve 5 infúziós pumpát, valamint a megyei mentőállomások részére összesen 10 lélegeztető gépet adott át. Az adományok értéke összesen töb mint 24 millió forint volt az alapítvány közleménye szerint.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.