Klasszikus

A Banchieri előtt nyitva áll Amerika

2004.02.18. 00:00
Ajánlom
A Banchieri Énekegyüttes február 15-én érkezett haza kéthetes USA koncertkörútjáról. Az együttes az Amerikai Kórusszövetség meghívását fogadta el és koncertezett az Egyesült Államokban nagy sikerrel.

A több mint 10 koncertből álló út során az együttes a keleti part több városát kereste fel és nem csak koncerteket adott, hanem mesterkurzusokat is tartott az amerikai iskolákban. A közönség minden alkalommal nagy lelkesedéssel fogadta az együttes produkcióját, több koncerten felállva ünnepelték az együttest. Ezek közül is kiemelkedik a Banchieri Hartfordban és Bostonban adott koncertje, ahol amerikai managementek és kórusvezetők hallgatták az együttes előadását és fejezték ki elismerésüket a produkció hallatán.

Egyöntetű véleményük szerint a továbbiakban nyitva áll az USA a Banchieri előtt, szívesen látnák az együttest a következő években is. A tervekben szerepel a bostoni Régi Zene Fesztiválon való bemutatkozás, valamint újabb koncertturné szervezése is a Banchieri számára. Szabadidejükben az együttes tagjai New Yorkba látogattak és a Broadway, az Empire State Building, a Guggenheim Múzeum nevezettességeit tekintették meg. Egy napos hazai pihenő után a Banchieri utazik tovább, immár Libanonba, és az "Al Bustan" Fesztivál keretében adnak műsort február 20-án Beirutban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Angyallal a vállán – Hajduk Károly a Kult50-ben

Hisz benne Hajduk Károly, hogy a színész, amikor valami igazán lényegit érez meg szerepében, akkortól az a nehezen megmagyarázható „valami” kisangyalként ül a vállán, és játéka minden egyes pillanatában a fülébe sugdos. Hajduk Károly alakítását látva, minden bizonnyal ezt a segítséget is megkapta, amikor az Akik maradtak című, számtalan rangos elismerést begyűjtő film főszerepét forgatta.
Vizuál

Átadták a legjobb magyar filmelőzetesnek járó díjakat

Az idei Arany Blende a zsűri szavazatai szerint A létezés eufóriája-trailerhez került, míg a közönségdíj az Apró mesék előzeteséé lett. Mutatjuk a nyertes videókat!
Klasszikus

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.
Vizuál

Akár telefonról is bejárhatóak a Nyitott Műhelyek az idei Budapest Design Weeken

Online cukorvirág-készítés, környezettudatos esőkabát előállítás, vicces kerámiák vagy kézműves cipők műhelytitkai. Az idei Design Hét félig a netre költözött, így a nyitott műhelyekbe akár otthonról is bepillanthatunk! Mutatjuk, hogyan!
Színház

Kiosztották a MOST FESZT díjait

A legjobb monodrámát, stúdiószínházi előadást és a legjobb alakítást ismerte el a zsűri, de a közönségzsűri is osztott ki díjat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kocsis Zoltán Emlékházat hoznak létre Budafokon

A 2016-ban elhunyt zongoraművész-karmester egykori lakóhelyén, a XXII. kerületben jön létre az emlékház több mint félmilliárd forintból.
Klasszikus hír

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.
Klasszikus hír

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Klasszikus magazin

Olyan volt a teste, mint egy sámándob – 75 éve hunyt el Bartók Béla

Halála után három emberöltővel felidézzük Bartók utolsó éveit, és beleolvasunk Yehudi Menuhin nekrológjába. A zeneszerző iskolákat teremtett, hatalmas örökséget hagyott, amely egyszerre öröm és teher.
Klasszikus hír

3,5 millió dollárt fizettek a szexuális zaklatás miatt kidobott karmesternek

Miután kirúgta szexuális zaklatás miatt, még 3,5 millió dollárt fizetett a Metropolitan Opera James Levine-nak, írja a New York Times.