Klasszikus

A Berlin-Rheinsberg Zeneszerzői Díjat idén Naomi Pinnock kapja

2010.08.10. 07:12
Ajánlom
Az 1979-es születésű brit komponistáé a tízezer eurós kitüntetés és az alkotói ösztöndíj.

A pénzjutalom mellé a két hónapos ösztöndíj is jár, amelyet Pinnock egyik művének ősbemutatója zár. Naomi Pinnock Londonban és Karlsruhéban folytatta zeneszerzés-tanulmányait, mesterei többek között Harrison Birtwhistle és Wolfgang Rihm voltak, de látogatta bei Brian Ferneyhough, Michael Jarrell, Olga Neuwirth és Beat Furrer kurzusait is. Együttműködött a London Sinfonietta, a BBC Singers együttesekkel, valamint a Heidelbergi Tavaszi Fesztivállal. A Rheinsbergben eltöltendő idő alatt a komponista egy vonósnégyesre írt darabján fog dolgozni.

A Berlin-Rheinsberg Zeneszerzői Díjat 2006-ban alapította a város szenátusa és a Rheinsbergi Zeneakadémia olyan komponistáknak, akik Berlinben élnek. A kitüntetés a 2000 óta átadott zeneszerzői ösztöndíj folytatása. Eddigi nyertesei között megtalálható Ellen Hünigen, Pei-Yu Shi, Clara Maida és Eun-Hwa Cho.

www.naomipinnock.co.uk

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.