Klasszikus

A BMC Records új lemezeinek bemutató koncertje

2003.10.20. 00:00
Ajánlom
Október 31-én, valamint november 2-án kerül sor a BMC új lemezeit bemutató koncertekre. Az előbbi időpontban jazzkoncertre, az utóbb alkalommal kortárs és klasszikus koncertre számíthatnak az érdekélődők.

Október 31-én a Winand Gábor Quartet, a Budapest Jazz Orchestra, Juhász Gábor és zenekara, Lantos Zoltán Mirrorworld, a Balázs Elemér Group, a Szakcsi Lakatos Trió, Gadó Gábor és zenekara, valamint a Dresch Quartet lép színpadra. November 2-án Sáry László, Vidovszky László, Eötvös Péter, Chopin, Ligeti György, John Bull, Sáry László, Serei Zsolt, Kurtág György, Szőllősy András és Liszt szerzeményei szólalnak meg. A műveket az Auer Vonósnégyes, Bogányi Gergely, a Budapest Jazz Orchestra, Csalog Gábor, Déri György, Dés András, Dés László, Eckhardt Gábor, a Földvári Fúvósötös, Gőz László, Gyöngyössy Zoltán, Horn András, Déri György, Klukon Edit, Ránki Dezső és a Trió Lignum előadásában hallhatjuk.

A koncertek a Millenáris Teátrumban lesznek este nyolc órai kezdettel. Jegyek a Millenáris jegypénztárában, valamint a nagyobb budapesti jegyirodákban kaphatók. A koncertek részletes programja megtalálható a www.bmc.hu/musicflash honlapon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.