Klasszikus

A Budapest Klezmer Band a beteg gyermekekért

2005.05.19. 00:00
Ajánlom
A Budapest Klezmer Band is részt vesz a Petőfi Rádió jótékonysági árverés-sorozatában, amellyel a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért civil szervezet tevékenységét segítik. A zárólicit május 21-én 10.00-12.00 óráig lesz a Petőfi adón.

Az Adomány hagyomány nevű jótékonysági árveréssorozatban népszerű közéleti emberek, művészek és eMeRTon-díjas zenészek kedvenc tárgyaira licitálhatnak a hallgatók. A Budapest Klezmer Band tagjai egy-egy színpadi mellényt és kalapot, egy klarinét-fúvókát és egy gyerekméretű harmonikát ajánlottak fel erre a célra.

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért civil szervezet nyári táborában ötven szervátültetésre váró, illetve a műtéten már túlesett gyerek nyaralhatna egészséges testvéreivel együtt. Ilyesmire ritkán van alkalom, pedig nagyon fontos, hogy azok a fiatalok, akik éveket töltöttek el művese-géphez láncolva, majd új szervhez jutva egy ideig alig mozdulhattak ki otthonról, úgy tölthessék idejüket, mint egészséges kortársaik. A nyaralás alatt változatos programok, sportversenyek keretében bebizonyíthatják, hogy ők is képesek teljes életet élni úgy, mint mások.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

„Tudsz még hallgatni?” – Beszámoló a színházi alkotók tüntetéséről

A szabad színházért, a kultúra függetlenségéért szerveztek tüntetést december 9-én estére a Madách térre, és noha a bírált törvényjavaslat időközben módosult, sokan úgy érezték, ott a helyük a megmozduláson.
Színház

Vidnyánszky az igazságtalanságok megszüntetését várja a törvénytervezettől

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke az M1-nek nyilatkozott az új színháztörvénnyel kapcsolatban.
Plusz

Használt a tiltakozás? Végül nem bántaná az NKA-t az új törvényjavaslat

Nem szerepel a Nemzeti Kulturális Alap átalakítása a Nemzeti Kulturális Tanácsról szóló törvényjavaslatban, de a színházaknak közös fenntartási megállapodást kell kötniük a kormánnyal.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.
Klasszikus interjú

Liszt mindig forrófejű lázadó maradt – interjú Borbély Lászlóval

Liszt idős korában is forradalmár maradt, csak másért küzdött. Ez derül ki Borbély László új albumából, amelyen a mester kései műveit hallhatjuk. De a zongoraművésznek egy második lemeze is megjelent a napokban, ezen a Goldberg-variációkat találjuk.
Klasszikus gyász

Elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész

Életének 82. évében elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész - közölte hétfőn a Zeneakadémia.