Klasszikus

A Budapest Klezmer Band a beteg gyermekekért

2005.05.19. 00:00
Ajánlom
A Budapest Klezmer Band is részt vesz a Petőfi Rádió jótékonysági árverés-sorozatában, amellyel a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért civil szervezet tevékenységét segítik. A zárólicit május 21-én 10.00-12.00 óráig lesz a Petőfi adón.

Az Adomány hagyomány nevű jótékonysági árveréssorozatban népszerű közéleti emberek, művészek és eMeRTon-díjas zenészek kedvenc tárgyaira licitálhatnak a hallgatók. A Budapest Klezmer Band tagjai egy-egy színpadi mellényt és kalapot, egy klarinét-fúvókát és egy gyerekméretű harmonikát ajánlottak fel erre a célra.

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért civil szervezet nyári táborában ötven szervátültetésre váró, illetve a műtéten már túlesett gyerek nyaralhatna egészséges testvéreivel együtt. Ilyesmire ritkán van alkalom, pedig nagyon fontos, hogy azok a fiatalok, akik éveket töltöttek el művese-géphez láncolva, majd új szervhez jutva egy ideig alig mozdulhattak ki otthonról, úgy tölthessék idejüket, mint egészséges kortársaik. A nyaralás alatt változatos programok, sportversenyek keretében bebizonyíthatják, hogy ők is képesek teljes életet élni úgy, mint mások.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Átadták a legjobb magyar filmelőzetesnek járó díjakat

Az idei Arany Blende a zsűri szavazatai szerint A létezés eufóriája-trailerhez került, míg a közönségdíj az Apró mesék előzeteséé lett. Mutatjuk a nyertes videókat!
Vizuál

Angyallal a vállán – Hajduk Károly a Kult50-ben

Hisz benne Hajduk Károly, hogy a színész, amikor valami igazán lényegit érez meg szerepében, akkortól az a nehezen megmagyarázható „valami” kisangyalként ül a vállán, és játéka minden egyes pillanatában a fülébe sugdos. Hajduk Károly alakítását látva, minden bizonnyal ezt a segítséget is megkapta, amikor az Akik maradtak című, számtalan rangos elismerést begyűjtő film főszerepét forgatta.
Vizuál

Akár telefonról is bejárhatóak a Nyitott Műhelyek az idei Budapest Design Weeken

Online cukorvirág-készítés, környezettudatos esőkabát előállítás, vicces kerámiák vagy kézműves cipők műhelytitkai. Az idei Design Hét félig a netre költözött, így a nyitott műhelyekbe akár otthonról is bepillanthatunk! Mutatjuk, hogyan!
Színház

Kiosztották a MOST FESZT díjait

A legjobb monodrámát, stúdiószínházi előadást és a legjobb alakítást ismerte el a zsűri, de a közönségzsűri is osztott ki díjat.
Klasszikus

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kocsis Zoltán Emlékházat hoznak létre Budafokon

A 2016-ban elhunyt zongoraművész-karmester egykori lakóhelyén, a XXII. kerületben jön létre az emlékház több mint félmilliárd forintból.
Klasszikus hír

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.
Klasszikus hír

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Klasszikus magazin

Olyan volt a teste, mint egy sámándob – 75 éve hunyt el Bartók Béla

Halála után három emberöltővel felidézzük Bartók utolsó éveit, és beleolvasunk Yehudi Menuhin nekrológjába. A zeneszerző iskolákat teremtett, hatalmas örökséget hagyott, amely egyszerre öröm és teher.
Klasszikus hír

3,5 millió dollárt fizettek a szexuális zaklatás miatt kidobott karmesternek

Miután kirúgta szexuális zaklatás miatt, még 3,5 millió dollárt fizetett a Metropolitan Opera James Levine-nak, írja a New York Times.