Klasszikus

A Budapesti Vándor Kórus Fóton

2011.06.17. 16:43
Ajánlom
Június 25-én Pitti Katalin közreműködésével ad koncertet a neves együttes a fóti Szeplőtelen Fogantatás Templomban este héttől. A műsorvezető Tóth Anna zenetörténész lesz.

A Budapesti Vándor Kórus 1936-ban alakult amatőr énekkar, amely első karnagyának, a legendás Vándor Sándornak a nevét viseli. 1949 és 1999 között a kórus vezetője Révész László Liszt-díjas, Érdemes művész. Vezetésével a kórus nemzetközi elismerésre tett szert és értékes díjakat nyert a legrangosabb nemzetközi versenyeken, mint például Arezzóban, Montreux-ben, Tolosában, Tours-ban és Pescarában. Az együttes jelenlegi vezető karnagya Németh Zsuzsanna. Az elmúlt években a kórus jelentős szakmai sikereket ért el: az "Éneklő Magyarország" minősítő hangversenyén elnyerte a "Hangversenykórus Cum Laude" fokozatot, arany oklevelet szerzett a 10. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen és a Bad Ischl-ben rendezett 7. Nemzetközi Kórusnapokon egyaránt és 2007-ben Radnóti-díjat kaptak. 

Számos országban koncerteztek már, többek között Olaszországban és Lengyelországban is. Repertoárjukon reneszánsz madrigálok, klasszikus és romantikus mesterek művei, egyházzenei kompozíciók, operakórusok, népdalfeldolgozások, valamint hazai és nemzetközi kortárs művek is szerepelnek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.