Klasszikus

A Danubia Szimfonikus Zenekar Alzheimer Világnapi koncertje

2004.09.16. 00:00
Ajánlom
A Danubia Szimfonikus Zenekar több mint tíz éve működik Héja Domonkos zenei irányításával. Hazai és nemzetközi sikereik mögött tudatos és aprólékos szakmai munka áll. A zenei sikereken túl a fiatal zenészek felelősséget éreznek környezetükért és feladatuknak tekintik, hogy a zene révén felhívják a figyelmet egy olyan, általuk kiemelkedően fontosnak tartott társadalmi problémára, mint az Alzheimer-kór.

Éppen ezért a Danubia Szimfonikus Zenekar szeptember 21-én, az Alzheimer Világnapon a Zeneakadémián ad koncertet, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társaságával együttműködve. A zenekar ezen az estén azért játszik, hogy segítse a magyarországi Alzheimer Alapítvány munkáját abban, hogy mind több ember ismerje fel e betegséget, továbbá hogy megszűnjenek az Alheizmer-kór körüli tévhitek és tabuk.

A zenekar fontosnak érzi, hogy ezúton is felhívja a figyelmet az Alheizmer-kór okozta problémákra, melyek nem csak a beteget érintik, hanem családtagjait és környezetét is. A zenészek remélik, hogy a koncert a kellemes kikapcsolódáson túl az elgondolkodásra is lehetőséget teremt, valamint a figyelemfelkeltés révén egyre több érintett juthat fontos információkhoz és megfelelő kezeléshez.

A hangversenyen Smetana: Eladott menyasszony – nyitány; Janaček: Sinfonietta és Dvořák: VIII. szimfónia című műve hangzik el Héja Domonkos vezényletével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.