Klasszikus

A Danubia Szimfonikus Zenekar Alzheimer Világnapi koncertje

2004.09.16. 00:00
Ajánlom
A Danubia Szimfonikus Zenekar több mint tíz éve működik Héja Domonkos zenei irányításával. Hazai és nemzetközi sikereik mögött tudatos és aprólékos szakmai munka áll. A zenei sikereken túl a fiatal zenészek felelősséget éreznek környezetükért és feladatuknak tekintik, hogy a zene révén felhívják a figyelmet egy olyan, általuk kiemelkedően fontosnak tartott társadalmi problémára, mint az Alzheimer-kór.

Éppen ezért a Danubia Szimfonikus Zenekar szeptember 21-én, az Alzheimer Világnapon a Zeneakadémián ad koncertet, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társaságával együttműködve. A zenekar ezen az estén azért játszik, hogy segítse a magyarországi Alzheimer Alapítvány munkáját abban, hogy mind több ember ismerje fel e betegséget, továbbá hogy megszűnjenek az Alheizmer-kór körüli tévhitek és tabuk.

A zenekar fontosnak érzi, hogy ezúton is felhívja a figyelmet az Alheizmer-kór okozta problémákra, melyek nem csak a beteget érintik, hanem családtagjait és környezetét is. A zenészek remélik, hogy a koncert a kellemes kikapcsolódáson túl az elgondolkodásra is lehetőséget teremt, valamint a figyelemfelkeltés révén egyre több érintett juthat fontos információkhoz és megfelelő kezeléshez.

A hangversenyen Smetana: Eladott menyasszony – nyitány; Janaček: Sinfonietta és Dvořák: VIII. szimfónia című műve hangzik el Héja Domonkos vezényletével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Színház

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.
Vizuál

Hosszú taps fogadta az Egy férfi és egy nő újabb folytatását Cannes-ban

Hatalmas sikerrel vetítette Claude Lelouch több mint fél évszázados Oscar-díjas filmjének újabb folytatását a Cannes-i filmfesztivál. Az Egy élet legszebb évei című film főszereplői ezúttal is Jean-Louis Trintignant és Anouk Aimée. 
Tánc

A kiégett szerelemmel szembesít az izraeliek könyörtelen táncelőadása

Sharon Eyal legújabb koreográfiájában, a Love Chapter 2-ban azt az élményt foglalja táncba, amikor a szerelem már csak egy „utóbetegség, miután már minden elveszett”. Az előadás három alkalommal látható a Trafóban május 24. és 26. között.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Klasszikus tévé

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Klasszikus gyerek

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Klasszikus ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör programjaiból

Felolvasószínház, Seress Rezső-est, filmzenei és születésnapi koncertek –  az évad végén is műfaji sokszínűség várja a vendégeket az Óbudai Társaskörben.