Klasszikus

A dévai gyerekek javára játszanak

2007.03.26. 00:00
Ajánlom
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Főzeneigazgatója, Izaki Masahiro és mások kezdeményezésére jótékonysági kampány indul a Dévai gyerekek javára. Az első rendezvény a március 30-i szolnoki program, amely koncerttel zárul.

A Dévai Gyermekotthon lakói és az alsórekecsinyi 12 osztályos magyar iskola Jedlik Ányos fizika tantermének megvalósítására szánják a szervezők azt a pénzt, ami ezen a napon, illetve eme kampány kapcsán összejön. A rendezvény szervezői Izaki Masahiro mellett: Fujii Aki japán zongoraművész, a Magyar Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendje, a 40 éves Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a 60 éves Tisza Táncegyüttes.

A 10 órakor kezdődő eseménysorozat helyszíne az Aba-Novák Kulturális Központ előtti tér, ahol mindenféle látványosságok lesznek, a helyszínen és persze átutalással is lehet adakozni. Az adományokat az alábbi alszámlára várják: Szent György Alapítvány, Szolnok, 11745011-20070380 "Dévai gyerekek". Az erdélyi gyerekotthon, amelyet 1992-ben, nagy nehézségek között Böjte Csaba ferences szerzetes alapított, egyébként nem ismeretlen immár Magyarországon, legutóbb, 2007. március 13-án Dr. Sólyom László köztársasági elnök látogatása hívta fel újra a figyelmet arra a szép és nemes munkára, ami ott a gyerekek épülésére folyik. Déva – Csaba testvér munkája nyomán - az adakozó emberi szeretet és összefogás jelképévé vált.

(2007. március 30. 19:00 Aba-Novák Kulturális Központ (Szolnok) - Jótékonysági koncert a dévai gyerekek javára;km.: Fujii Aki, Farkas Gábor (zongora), Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Tisza Táncegyüttes; vez.: Izaki Masahiro)

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.