Klasszikus

A dévai gyerekek javára játszanak

2007.03.26. 00:00
Ajánlom
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Főzeneigazgatója, Izaki Masahiro és mások kezdeményezésére jótékonysági kampány indul a Dévai gyerekek javára. Az első rendezvény a március 30-i szolnoki program, amely koncerttel zárul.

A Dévai Gyermekotthon lakói és az alsórekecsinyi 12 osztályos magyar iskola Jedlik Ányos fizika tantermének megvalósítására szánják a szervezők azt a pénzt, ami ezen a napon, illetve eme kampány kapcsán összejön. A rendezvény szervezői Izaki Masahiro mellett: Fujii Aki japán zongoraművész, a Magyar Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendje, a 40 éves Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a 60 éves Tisza Táncegyüttes.

A 10 órakor kezdődő eseménysorozat helyszíne az Aba-Novák Kulturális Központ előtti tér, ahol mindenféle látványosságok lesznek, a helyszínen és persze átutalással is lehet adakozni. Az adományokat az alábbi alszámlára várják: Szent György Alapítvány, Szolnok, 11745011-20070380 "Dévai gyerekek". Az erdélyi gyerekotthon, amelyet 1992-ben, nagy nehézségek között Böjte Csaba ferences szerzetes alapított, egyébként nem ismeretlen immár Magyarországon, legutóbb, 2007. március 13-án Dr. Sólyom László köztársasági elnök látogatása hívta fel újra a figyelmet arra a szép és nemes munkára, ami ott a gyerekek épülésére folyik. Déva – Csaba testvér munkája nyomán - az adakozó emberi szeretet és összefogás jelképévé vált.

(2007. március 30. 19:00 Aba-Novák Kulturális Központ (Szolnok) - Jótékonysági koncert a dévai gyerekek javára;km.: Fujii Aki, Farkas Gábor (zongora), Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Tisza Táncegyüttes; vez.: Izaki Masahiro)

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Szabó Magda személyes pillanatai

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria
Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.
Zenés színház

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Színház

„Nem kegyeket osztunk” – beszélgetés a POSZT-válogatásról

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozatán a POSZT versenyprogramja volt a téma. A két válogatóval, Gulyás Gáborral és Zalán Tiborral, valamint Turbuly Lillával, a Színházi Kritikusok Céhének elnökével Veiszer Alinda beszéltetett.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus tévé

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Klasszikus gyerek

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Klasszikus ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör programjaiból

Felolvasószínház, Seress Rezső-est, filmzenei és születésnapi koncertek –  az évad végén is műfaji sokszínűség várja a vendégeket az Óbudai Társaskörben.
Klasszikus ajánló

Schubertiáda a kismartoni Esterházy kastélyban

Schubertiádák: így nevezték az 1820-as évek elejétől azokat a társasági összejöveteleket, amelyeknek középpontjában Franz Schubert és muzsikája álltak és ezt a címet viseli a classic.Esterházy koncertsorozat következő, június 15-i koncertje is.
Klasszikus cselló

Különdíjat érdemelt Kokas Dóra Bécsben

A Vienna Classic Strings zenei versenyen különdíjban részesült Kokas Dóra csellóművész. A döntőben Alexey Shor kortárs szerző és Sosztakovics darabjait játszotta.