Klasszikus

A dévai gyerekek javára játszanak

2007.03.26. 00:00
Ajánlom
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Főzeneigazgatója, Izaki Masahiro és mások kezdeményezésére jótékonysági kampány indul a Dévai gyerekek javára. Az első rendezvény a március 30-i szolnoki program, amely koncerttel zárul.

A Dévai Gyermekotthon lakói és az alsórekecsinyi 12 osztályos magyar iskola Jedlik Ányos fizika tantermének megvalósítására szánják a szervezők azt a pénzt, ami ezen a napon, illetve eme kampány kapcsán összejön. A rendezvény szervezői Izaki Masahiro mellett: Fujii Aki japán zongoraművész, a Magyar Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendje, a 40 éves Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a 60 éves Tisza Táncegyüttes.

A 10 órakor kezdődő eseménysorozat helyszíne az Aba-Novák Kulturális Központ előtti tér, ahol mindenféle látványosságok lesznek, a helyszínen és persze átutalással is lehet adakozni. Az adományokat az alábbi alszámlára várják: Szent György Alapítvány, Szolnok, 11745011-20070380 "Dévai gyerekek". Az erdélyi gyerekotthon, amelyet 1992-ben, nagy nehézségek között Böjte Csaba ferences szerzetes alapított, egyébként nem ismeretlen immár Magyarországon, legutóbb, 2007. március 13-án Dr. Sólyom László köztársasági elnök látogatása hívta fel újra a figyelmet arra a szép és nemes munkára, ami ott a gyerekek épülésére folyik. Déva – Csaba testvér munkája nyomán - az adakozó emberi szeretet és összefogás jelképévé vált.

(2007. március 30. 19:00 Aba-Novák Kulturális Központ (Szolnok) - Jótékonysági koncert a dévai gyerekek javára;km.: Fujii Aki, Farkas Gábor (zongora), Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Tisza Táncegyüttes; vez.: Izaki Masahiro)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus marton éva

Magyar zeneművészeket díjazott a Kennedy Center

Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző, valamint Fischer Iván és Fischer Ádám karmesterek kapták idén a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját.
Klasszikus hír

Alexander Pereira távozik a milánói Scalából

Az osztrák szakembernek már 2014-es érkezése is nagy viharokat kavart, távozásában egy meghiúsult szponzori szerződés játszhatott közre. Guiseppe Sala, Milánó polgármestere és a Scala Alapítvány elnöke közölte kedden az operaház felügyelőtanácsának három órás tanácskozását követően, hogy nem hosszabbítják meg az intendáns szerződését. 
Klasszikus ajánló

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Klasszikus lemez

John Williams albumot készített Anne-Sophie Mutterrel

A világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője és a német hegedűművész albumán természetesen örökzöld filmklasszikusok zenéi hallhatók.
Klasszikus bécs

Te is vezényelheted a Bécsi Filharmonikusokat a Budapesten!

A bécsi Zene Háza virtuális karmesterének segítségével a világ egyik legjobb zenekarának élére állhatsz július 2-4. között Budapesten.