Klasszikus

A dévai gyerekek javára játszanak

2007.03.26. 00:00
Ajánlom
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Főzeneigazgatója, Izaki Masahiro és mások kezdeményezésére jótékonysági kampány indul a Dévai gyerekek javára. Az első rendezvény a március 30-i szolnoki program, amely koncerttel zárul.

A Dévai Gyermekotthon lakói és az alsórekecsinyi 12 osztályos magyar iskola Jedlik Ányos fizika tantermének megvalósítására szánják a szervezők azt a pénzt, ami ezen a napon, illetve eme kampány kapcsán összejön. A rendezvény szervezői Izaki Masahiro mellett: Fujii Aki japán zongoraművész, a Magyar Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendje, a 40 éves Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a 60 éves Tisza Táncegyüttes.

A 10 órakor kezdődő eseménysorozat helyszíne az Aba-Novák Kulturális Központ előtti tér, ahol mindenféle látványosságok lesznek, a helyszínen és persze átutalással is lehet adakozni. Az adományokat az alábbi alszámlára várják: Szent György Alapítvány, Szolnok, 11745011-20070380 "Dévai gyerekek". Az erdélyi gyerekotthon, amelyet 1992-ben, nagy nehézségek között Böjte Csaba ferences szerzetes alapított, egyébként nem ismeretlen immár Magyarországon, legutóbb, 2007. március 13-án Dr. Sólyom László köztársasági elnök látogatása hívta fel újra a figyelmet arra a szép és nemes munkára, ami ott a gyerekek épülésére folyik. Déva – Csaba testvér munkája nyomán - az adakozó emberi szeretet és összefogás jelképévé vált.

(2007. március 30. 19:00 Aba-Novák Kulturális Központ (Szolnok) - Jótékonysági koncert a dévai gyerekek javára;km.: Fujii Aki, Farkas Gábor (zongora), Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Tisza Táncegyüttes; vez.: Izaki Masahiro)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Klasszikus

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Vizuál

Morgan Freeman 83 éves

Morgan Freeman nem átlagos karriert futott be, 50 éves volt amikor a filmszakma igazán felfigyelt rá, azóta viszont több mint kilencven filmet forgatott és ma 83 éves.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Klasszikus pályázat

Zeneszerző-pályázatot hirdet a Budapesti Vonósok és a Szegedi Tudományegyetem

Új művek komponálására hívja a 18-35 év közötti magyar zeneszerzőket a Magyar Művészeti Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, az alkotásokat szeptember 1-je éjfélig várják.
Klasszikus koktélparti

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Klasszikus hír

Szavazzon, kié legyen az Óbudai Danubia Zenekar Arany Karantén Díja!

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetése ezzel a díjjal szeretné meghálálni a zenekar muzsikusainak kitartó munkáját, kreativitását a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetben.
Klasszikus interjú

Hatalmas előrelépés a zenekarnak: a Mezzo TV sugározza a Concerto Budapest koncertfilmjét

Több hónapos munka eredménye, hogy a zenekar saját gyártású koncertfilmmel mutatkozhat be a Mezzo TV műsorán. A filmet, amelyet Szabó Stein Imre rendezett, a magyar közönség is láthatja az interneten. Kulisszatitkokról a vezető rendezőt kérdeztük.