Klasszikus

A fiatal karvezetők versenye eredményei

2006.03.17. 00:00
Ajánlom
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének-zenetanár és Karvezetés Tanszéke 2006. március 5-én harmadik alkalommal rendezte meg a Fiatal Karvezetők Országos Versenyét Lantos Rezső emlékére, melyen tizenkét versenyző indult.

A verseny célja, hogy lehetőséget teremtsen a pályakezdés küszöbén álló (4. és 5. éves) egyetemi és főiskolai hallgatók részére, hogy tudásukat megmutathassák, művészi, pedagógiai rátermettségüket pártatlan szakértői bizottság előtt bizonyíthassák.

Dr. Batta András rektor megnyitóját követően a délelőtti elődöntőben a Magyar Rádió Gyermekkara (karigazgató: Thész Gabriella) és az Angelica Leánykar (karigazgató: Gráf Zsuzsanna), a délutáni döntőben pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének-zenetanár és Karvezetés Tanszékének vegyeskara közreműködött. A verseny anyagát nagyrészt magyar szerzők művei, ezen belül is elsősorban Bartók Béla és Kodály Zoltán kompozíciói alkották, kiegészítve más zenetörténeti korszakokból vett szemelvényekkel.

A KÓTA által adományozott 50.000 Ft-os díjat Krasznai Gáspár (LFZE), a Zeneakadémia Alapítvány 80.000 Ft-os ösztöndíját Halas Dóra (LFZE), a Lantos Rezső Alapítvány 150.000 Ft-os díját Molnár Gabriella (LFZE) hallgató nyerte. A Lantos Rezső Alapítvány által felajánlott 50.000,- Ft-os közönségdíjat szintén Halas Dóra kapta.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.