Klasszikus

A gyerekekre is gondol a Budapesti Fesztiválzenekar

2021.06.04. 11:35
Ajánlom
Június 12-én ingyenes családi napot és zenei vásárt rendez a Budapesti Fesztiválzenekar az Aquincumi Múzeumban. Az eseményen óránként kezdődő zenei programokkal, kézműves foglalkozásokkal, néptánccal, játékokkal és vetítéssel várják a kultúrára szomjazókat.

A gyerekeknek szóló zenei programok 11:00-kor egy Zenevár koncerttel indulnak, ezt követően minden órában egy-egy új előadás hangzik el: délben népzene következik, 13:00 órától az ütősöké a főszerep, 14:00-kor Kakaókoncerttel varázsolják el a fiatalokat, 15:00 órakor pedig Hangszerkóstolóval ér véget a gyerekeknek szánt sorozat. 

Az eseményen megvásárolhatók a Budapesti Fesztiválzenekar új évadára szóló bérletek, illetve a 2021/22-es szezon jegyei is, például Kakaókoncertekre, a nemzetközi sztárokat felvonultató nagyzenekari hangversenyekre vagy akár az új Iván mesél koncertekre.

A családi napra a Budapesti Fesztiválzenekar felnőtteknek szóló zenei programokkal is készül, melyek regisztrációhoz kötöttek.

Az Aquincumi Múzeum épületében 16:00 és 17:00 órától két kamarakoncert lesz hallható, majd 18:00-tól egy fúvós koncert következik. 

A rendezvény napján a Aquincumi Múzeum gyűjteménye ingyenesen megtekinthető és 15:30-kor az aquincumi víziorgonáról szóló előadáson is részt lehet venni. 

BFZ zenei vásár és családi nap

Időpont: 2021. június 12. 10:30-19:00

Helyszín: AQUINCUMI MÚZEUM ÉS RÉGÉSZETI PARK (Budapest, III. Szentendrei út 135.)

Részletes program és további információk a BFZ honlapján elérhető. 

Az esemény felnőttek számára kizárólag védettségi igazolvánnyal és személyi igazolvánnyal látogatható, illetve a zárt térben tartott koncerteken, kötelező a maszk viselése.

Fejléckép: Budapesti Fesztiválzenekar családi nap (forrás: Budapesti Fesztiválzenekar)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Jazz/World

Jazzstandardek műfajközi fényben: Tigran Hamasyan koncertje a Müpában

2015-ös sikerkoncertje után május 20-án újra a Müpa színpadára lép napjaink egyik legkeresettebb jazz-zongoristája és -zeneszerzője, Tigran Hamasyan, hogy bemutassa április végén megjelent StandArt című új lemezét. A klasszikus jazzstandardek megfogalmazásában teljesen friss értelmezést nyernek.
Színház

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Zenés színház

Kritikaszemle Kurtág György párizsi operabemutatójáról

A Scalában tartott ősbemutató után április 30-án a Párizsi Nemzeti Operában is színre került Kurtág György egyetlen operája, a Beckett nyomán írt A játszma vége. A kritikák remekműként írták le az alkotást.
Klasszikus

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Vizuál

Goya, Tiepolo, Canaletto – Újra láthatóak a Régi Képtár kincsei

Megújult terekben, újrarendezve nyílt meg a Szépművészeti Múzeum Régi Képtárának új állandó kiállítási egysége. Immár hat évszázad európai művészeti irányzatairól és a legfontosabb alkotóiról kaphatunk átfogó képet, a korai gótikától egészen a klasszicizmus korának művészetéig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Klasszikus magazin

Egy ukrán dallam, amit mindenki ismer

A háború kitörése óta az ukrán kultúra is egyre jobban a figyelem középpontjába kerül, ám létezik egy zenemű, amit eddig is világszerte ismertek. Csak épp azt nem tudják, hogy a dallam forrása egy ukrán zeneszerző népdalfeldolgozása.
Klasszikus hír

Orgona mesterkurzust tart Karosi Bálint és Szabó Balázs

Közösségi programokkal, koncertekkel és az orgona rejtelmeivel várja a jelentkezőket július 4. és 9. között a Budapest Orgona Mesterkurzus. Karosi Bálint és Szabó Balázs azok jelentkezését várja, akik mind a középfokú, mind a nehéz orgonarepertoárt jól ismerik.
Klasszikus kritika

Megfontoltan, líraian

A Zongora című sorozat rendezésében Berecz Mihályt követően újabb fiatal zongorista, Palojtay János adott szólóestet a Zeneakadémián, május 4-én. Ha van bennünk kellő türelem és igény az odafigyelésre, különleges élményben lehet részünk koncertjein.
Klasszikus ajánló

Negyedszázados fennállását ünnepli a Kremerata Baltica a Concerto Budapesttel

Három koncerten, rendkívüli és izgalmas összeállítású műsorral ünnepli a 75 éves Gidon Kremert és fiatal zenészekből álló, 25 éves kamaraegyüttesét a Keller András vezette Concerto Budapest a Zeneakadémián. A koncertek műsora múlt és jelen, a Baltikum és Magyarország közt képez hidat.