Klasszikus

A Győri Symphonic Band tavaszi koncertje

2005.05.02. 00:00
Ajánlom
A Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány május 3-án, kedden 19 órai kezdettel a Richter-teremben (9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.) rendezi a Győri Symphonic Band tavaszi koncertjét.

Az együttes Clifton Williams: Festival; Jan Van der Roost: Canterbury Chorale; Davor Bobic: "Zagorske slike"; Hidas Frigyes: Ünnepi zene és Alfred Reed: V. szvit című műveit adja elő. Az est vendégkarmestere Sajti Erzsébet, a Győri Symphonic Band karmestere Szabó Ferenc. A zenei eseményre a belépés díjtalan.

A Győri Symphonic Band 1998-ban alakult a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, az egykori Széchenyi főiskola - a mai Széchenyi István Egyetem - és az Universitas-Győr Alapítvány közös szervezésében. A két oktatási intézmény ütősei és fúvósai vesznek részt a zenekar munkájában, és ez számukra egyúttal a zenekari gyakorlatot is jelenti.

A 2002 nyarán rendezett meghívásos XXV. Siklósi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál keretében tartott zenei versenyen a Győri Symphonic Band I. helyezett lett, és emellett megkapta a tizenhat résztvevő együttes közül háromnak odaítélt jubileumi kiemelt gyémánt minősítés egyikét. "A fesztivál legjobb karmestere" címet a győri együttes vezetője, Szabó Ferenc kapta. A győri fúvósegyüttes nyerte el a Magyar Művelődési Intézet különdíját is.

A Győri Symphonic Band az egyetem zenetanár szakos hallgatói, illetve a konzervatórium diákjai mellett számít az intézmény más szakjain tanuló hallgatók, a városban élő fúvósok, ütősök tevékeny közreműködésére, részvételére a zenekar munkájában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.