Klasszikus

A Hóember

2006.11.09. 00:00
Ajánlom
Raymond Briggs A Hóember című, szöveg nélküli rajzos gyerekkönyve 1982-ben jelent meg, és megnyerte az év legjobb gyerekkönyv díját. Ugyanabban az évben az angol televízió bemutatta a könyv alapján készített rajzfilmet Howard Blake zenéjével. A film óriási sikert aratott, és Oscar-díjra jelölték.

1983-ban Howard Blake szöveget írt zenéjéhez, és a darab ebben a formában került előadásra a Barbicanben. A CBS-Sony felvételt készített a darabról, amelyből a világ egyik legnépszerűbb gyereklemeze ett. Ezt a verziót fogja előadni a Duna Szimfonikus Zenekar november 19-én a BM Dunapalota színháztermében. A szöveget Gömöri György fordította, az esten vezényel: Deák András.

A történet

Egy téli reggel egy kisfiú felébred és látja, hogy mindent hó takar. Nagy örömmel kiszalad a kertbe és épít egy hóembert. Aznap éjjel felébred és kimegy a hóembert megnézni. A hóember életre kel, bemutatkozik – és itt kezdődik kettőjük elbűvölő kalandja.

(A gyerekektől azt kérik a szervezők, hogy vigyenek magukkal egy kis zseblámpát és egy kulcscsomót – majd kiderül, hogy miért…)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.