Klasszikus

A hónap CD-je a Gramophone-nál

2007.06.08. 00:00
Ajánlom
A világ legtekintélyesebb lemez szaklapja, a londoni Gramophone a napokban megjelenő júliusi számában a hónap lemezének választotta a Fesztiválzenekar és Fischer Iván a Channel Classics kiadónál készült legújabb CD-jét, Richard Strauss József-legendájának felvételét.

"Egyértelmű, hogy Fischer Iván csapatánál valami különleges dolog történik" - írja a felvételt méltató írása végén a lap utalva arra, hogy az együttes nem egészen egy éven belül másodszor kapta meg a komolyzenei lemezek Oscar-díjának számító rangos elismerést: a Fesztiválzenekar és Fischer Iván Mahler 2. szimfóniáját rögzítő felvétele 2006 novemberében ugyancsak a hónap lemeze volt.

A Fesztiválzenekar a napokban egyébéknt osztrák-francia turnéra indul: június 8-án Grenoble-ban, 9-én Párizsban a Salle Pleyelben, 11-én és 12-én Grazban, 13-án a bécsi Konzerthausban lép fel. A Fischer Iván vezényelte hangversenyek műsorán Richard Strauss, Mozart és Bruckner művek szerepelnek, a szólista a francia oboaművész, Francois Leleux.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Karinthy Vera: „Felelősséggel dolgozom a színház jövőéért”

A Karinthy Színház alapítójának lánya lapunknak úgy nyilatkozott, jelenleg tárgyalások folynak a színház jövőjéről, a támogatások lehetőségeiről.
Színház

„Praktikusan nekem is távoznom kell” – Megszólalt a Karinthy Színház egyik ügyvezetője

A produkciós vezetői feladatokat is ellátó Kerekes-Katz Petra, a Karinhty Színházat működtető kft. egyik tulajdonosa a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a korábbi művészeti vezetőhöz, Földes Eszterhez hasonlóan, „praktikusan” neki is távoznia kell.
Zenés színház

„Maradj otthon, hallgass zenét” – Dalposta Kolonits Klárától és Dinyés Dánieltől

Az operavilág meghatározó művészházaspárja, Kolonits Klára énekesnő és Dinyés Dániel karmester dalpostát indított a közösségi médiában, mert a zene nem némulhat el világjárvány idején sem. A mai epizódot nálunk, a Fidelio olvasói is meghallgathatják.
Klasszikus

Rohmann Ditta: Úgy teszünk, mintha normális életet élnénk

A Művészi szabadság című sorozatban Rohmann Ditta csellóművészt is megkérdeztük, mivel tölti az időt a járványhelyzet alatt. Természetesen ő sem unatkozik, sőt, hangfelvételt is küldött nekünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus playlist

Klasszikusok merengős és borongós estékre

Zenei válogatásunk magányos vagy csöndes estékhez, amikor egy forró bögre teával az ember átadja magát a semmittevésnek, a meditációnak, majd előbb-utóbb az álomnak is.
Klasszikus hír

Anne-Sophie Mutter elkapta a koronavírust

A német hegedűművész bejelentette, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje. Bizakodik a felépülésben.
Klasszikus videó

Így dolgozik otthonról egy szimfonikus zenekar

A Rotterdami Filharmonikusok otthonról dolgoznak, és az internet segítségével adják elő együtt Beethoven IX. szimfóniáját.
Klasszikus interjú

Rohmann Ditta: Úgy teszünk, mintha normális életet élnénk

A Művészi szabadság című sorozatban Rohmann Ditta csellóművészt is megkérdeztük, mivel tölti az időt a járványhelyzet alatt. Természetesen ő sem unatkozik, sőt, hangfelvételt is küldött nekünk.