Klasszikus

A Kárpát-medence táncos öröksége – A Népművészeti Módszertani Műhely tanfolyama

2004.08.12. 00:00
Ajánlom
A programot leginkább olyan gyakorlott táncot oktató pedagógusoknak ajánlják, akik meglévő vagy hiányos tudásukat szeretnék bővíteni, kiegészíteni. A tanfolyam négy, kurzusonként változó tájegységet ölel fel, melynek megismertetése azonos tematika alapján történik. Egy tanfolyamon belül törekszenek arra, hogy minden táncdialektus képviseltetve legyen.

A négy táncanyag kiválasztása előzetes felmérés eredménye, és tanfolyamról tanfolyamra változó. A szervezők célja, hogy a táncok magas fokú elsajátítása és módszertani megközelítésén túl azok környezetéről is ismereteket kapjanak a résztvevők. A tanító, tanár, de elsősorban a néptánc-pedagógus társadalom továbbképzésének olyan területét célozzuk meg, amely a Tánc- és drámapedagógia táncanyagának, valamint „Az alapfokú művészetoktatás követelményei és tantervi programja” néptánc tanszakának bővítését, korszerűsítését szolgálja. Kiemelkedő ebben, hogy a hallgatók (tanítók, tanárok, táncpedagógusok) nem csak a szorosan vett táncanyaggal ismerkednek meg, hanem a kurzus gondot fordít a tervezett táncanyag szellemi kontextusára, az átadás módszertani ismereteire is.

A képzés tematikai egységei: Néprajz, Táncfolklorisztika, Népzene, Néptánc gyakorlat és módszertan. A jelentkezés feltétele: Néptánc-pedagógus, pedagógus végzettség. Jelentkezni a jelentkezési lap visszaküldésével lehet 2004. szeptember 30-ig. Meghirdetett időpont: 2004. október – 2005. május. A képzések formája: Egyéni választás alapján (4 alkalom), a képzés havonta egy hétvége, a jelentkezők hét táncanyagból választhatnak. A képzések helyszíne: Hagyományok Háza (1011 Budapest, Corvin tér 8.). A csoport maximális létszáma 30 fő. Részvételi díj: 35.000 Ft.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus ajánló

Adj hangot a térnek és a télnek!

Második alkalommal rendezik meg február 9-én a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját.  Tekintettel az időjárásra, a szabadtéri helyszínek helyett ezúttal a barátságos hangulatú MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek.