Klasszikus

A Kodály Központ 2012-re lehet optimális helyszín?

2010.11.18. 11:29
Ajánlom
Az Új Dunántúli Napló csütörtöki száma szerint igen, de a fenntartáshoz szükség van állami támogatásra is.

Kétszáz esemény szükséges az épület gazdaságos működtetéséhez, amely számot várhatóan 2012-re tudnák elérni - állítják a szakemberek. Bozóky Anita, a működtető társaság vezetője azt nyilatkozta a lapnak, hogy a jövő évi naptár fele már betelt. A Pannon Filharmonikusok 51 hangversenyt terveznek jövőre, de a Pécsi Kulturális Központ is szervez 28 kultúrestet, ezen felül tíz konferencia megtartásáról tárgyalnak.

A koncertterem bérleti díja piaci alapon alkalmanként 800 ezer és egymillió forint plusz áfa között mozog, európai uniós kötelezettségű programok esetében pedig félmillió forint plusz áfa. A fenntartók az első évben 45-65 millió forint piaci bevétellel kalkulálnak. Ruzsa Csaba, a Művészeti Marketing Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint mintegy 400 millió forintos éves központi támogatás elengedhetetlenül szükséges a koncerttermi funkciók fenntartásához. Pécsi országgyűlési képviselők éppen ezért 400 millió forintos támogatási igényt nyújtottak be a jövő évi költségvetési törvényjavaslathoz.

Ahogy arról a Fidelio.hu is beszámolt, a Kodály Központban már december 9-én tartanak koncertet, a hivatalos megnyitóra 17-18-án kerül sor.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.