Klasszikus

A Kodály-módszert népszerűsíti Angliában az Aurin Leánykar

2023.06.23. 16:00
Ajánlom
A kecskeméti kórus két hétig angliai kis- és nagyvárosokban lép közönség elé színes műsorral.

Június 23-án kéthetes koncertturnéra indult az Aurin Leánykar 45 énekese Durányik László karnagy vezetésével, amivel egy korábban megszakadt hagyományt élesztettek fel újra – tájékoztatták róla szerkesztőségünket. A turné főbb állomásai olyan angol városok, mint Bruton, Liverpool, Barnsley, Guilford és a főváros, London. Az egyes helyszíneken a helyi iskolák, kórusok vendégszeretetét élvezik majd.

Színes műsorukban a reneszánsztól a 21. századig, az egyházi művektől a népdalokon át a könnyűzenei feldolgozásokig mutatják be repertoárjuk legjavát.

Tíz koncerten lépnek közönség elé, ebből három 2 órás, két félidős nagykoncert lesz. Kilenc alkalommal tartanak a Kodály-módszerről workshopot. A Barnsley Youth Choir vezetője és énekesei megalakulásuk óta idősebb testvérként, példaképként tekintenek az Aurin Leánykarra. Ez jól tükröződik abban, hogy a közös próbák, daltanulások, kis- és nagykoncertek mellett kieszközölték, hogy a város polgármestere fogadja a teljes magyar kórust, és ebédet adjon tiszteletükre.

Útjuk során természetesen mindenütt felkeresik a környék látnivalóit. Nem maradhat el Stonehenge misztikus kőépítményének megtekintése, oxfordi látogatás, vagy a liverpooli Beatles-emlékek – a Cavern Club, a Penny Lane, a múzeum felkeresése sem. Egy-egy napra belekóstolnak Párizs és London nagyvárosi hangulatába is.

Fejléckép: Aurin Leánykar (forrás: Aurin Leánykar)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Zenés színház

Nézzen bele ön is Mundruczó Kornél müncheni Tosca-rendezésébe!

A neves film-, színházi és operarendező következő premierjét május 20-án tartják a Bajor Állami Operaházban. A produkció egyik júliusi előadása online közvetítésben is megtekinthető majd.
Színház

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Zenés színház

Elhunyt Jantyik Csaba

Az ötvenkilenc éves színművészt, a Budapesti Operettszínház társulatának tagját hosszan tartó betegség után, május 16-án érte a halál – tette közzé a hírt az intézmény.
Jazz/World

Ritka hangszeren játszik konkoi az új live session videójában 

Harmóniumra írt dalt ad elő konkoi új videójában. A most megjelent live session videóban szereplő hangszert legközelebb május 24-én, a Fiumei úti sírkertben hallhatja a közönség. Videópremier.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Klasszikus hír

Idén is tíz fiatal kapott Junior Prima Díjat a klasszikus, a könnyűzene és a jazz területéről

A május 15-én a Magyar Zene Házában tartott ünnepélyes díjátadón tíz harminc év alatti kiemelkedő művészt díjaztak, akik az elismerés mellett hárommillió forint támogatásban is részesülnek.
Klasszikus hír

Rangos elismerést kapott egy francia magazintól a Budapesti Fesztiválzenekar Eroica-lemeze

„Igazi mérföldkőhöz értünk a mű lemezfelvételeinek történetében” – fogalmazott a Diapason magazin kritikusa indoklásában. A BFZ lemezéről korábban a nemzetközi kritikai visszhang is elismerően szólt.
Klasszikus ajánló

Schiff András is fellép május végén Kismartonban

A bécsi klasszika és Joseph Haydn kompozícióinak bölcsője, az Esterházy-kastély 2024-ben, az Esterházy alapítványok megalapírásának 30., jubileumi évében az évfordulóhoz méltó programokkal és kitárt kapukkal várja a klasszikus zene szerelmeseit. Így lesz ez májusban és júniusban is.
Klasszikus hír

Világhírű hegedűszólista, összművészeti estek és a kamarazene legjobbjai szerepelnek a Zeneakadémia őszi programján

Meghirdette őszi szezonját a Zeneakadémia, az intézmény színpadán jövőre is megcsodálhatjuk a hangszeres és énekes muzsika nemzetközi nagyságait, miközben a hazai fiatal tehetségek is bemutatkozhatnak.