Klasszikus

A kodályi értékek megőrzéséért

2003.11.25. 00:00
Ajánlom
Ének-zenei általános iskolák vezetői és szaktanárai találkoznak a Kodály Intézet szervezésében november 28-29-én a Kodály Iskolában (Kecskemét, Dózsa György út 22.).

Olyan találkozóra hívják és várják az országban még működő ének-zenei általános iskolák vezetőit és szaktanárait, ahol a jövőről való közös gondolkodást tartják fontosnak. Témák: Hogyan őrizhetjük meg az ének-zene oktatás hagyományait; a kodályi értékeket és azok hordozóit, az ének-zenei általános iskolákat? Milyen lehetőséget ad az Oktatási Törvény? Tervezett program szerint 28-án, délután öt órától, a megnyitót követően előadást hallhatunk „A zenei nevelés helye a XXI. századi magyar közoktatásban” címmel Sipos János, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára előadásában. Este nyolc órától a Miraculum Gyermekkar (Kecskemét) és a Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara (Cegléd) ad koncertet.

November 29-én reggel fél kilenctől két bemutató órát nézhetnek meg az érdeklődők a Kodály Iskola tanárainak vezetésével. Ezt követően előadás hangzik el „Kóruséneklés, kórushangzás Kardos Pál kutatásai alapján” és „Kodály Zoltán pedagógiai művei” címmel Rozgonyi Éva karnagy és dr. Ittzés Mihály ny. intézeti tanár tolmácsolásában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Klasszikus hír

Kecskés D. Balázs Istvánffy Benedek-díjat kapott

A fiatal zeneszerző Három románc című alkotása nyerte el a Magyar Zeneszerzők Egyesületének díját.
Klasszikus fidelio klasszik

Rost Andrea a Fidelio Klasszik vendége

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása december 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Elek Ányossal, ifj. Harangozó Gyulával és Rost Andreával.
Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.