Klasszikus

A kodályi értékek megőrzéséért

2003.11.25. 00:00
Ajánlom
Ének-zenei általános iskolák vezetői és szaktanárai találkoznak a Kodály Intézet szervezésében november 28-29-én a Kodály Iskolában (Kecskemét, Dózsa György út 22.).

Olyan találkozóra hívják és várják az országban még működő ének-zenei általános iskolák vezetőit és szaktanárait, ahol a jövőről való közös gondolkodást tartják fontosnak. Témák: Hogyan őrizhetjük meg az ének-zene oktatás hagyományait; a kodályi értékeket és azok hordozóit, az ének-zenei általános iskolákat? Milyen lehetőséget ad az Oktatási Törvény? Tervezett program szerint 28-án, délután öt órától, a megnyitót követően előadást hallhatunk „A zenei nevelés helye a XXI. századi magyar közoktatásban” címmel Sipos János, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára előadásában. Este nyolc órától a Miraculum Gyermekkar (Kecskemét) és a Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara (Cegléd) ad koncertet.

November 29-én reggel fél kilenctől két bemutató órát nézhetnek meg az érdeklődők a Kodály Iskola tanárainak vezetésével. Ezt követően előadás hangzik el „Kóruséneklés, kórushangzás Kardos Pál kutatásai alapján” és „Kodály Zoltán pedagógiai művei” címmel Rozgonyi Éva karnagy és dr. Ittzés Mihály ny. intézeti tanár tolmácsolásában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.