Klasszikus

A Kolozsvári Opera a budapesti Tháliában

2004.11.25. 00:00
Ajánlom
A Kolozsvári Magyar Opera koprodukcióban a budapesti AURIS Társulattal négy magyar operát mutat be Budapesten 2004. november 29-én és 30-án.

November 29-én, este hét órakor Vajda János: Leonce és Léna című darabja kerül színre. Büchner színművéből a librettót Várady Szabolcs írta. A főbb szerepekben Pataki Adorján, Székely Zselyke, Laczkó V. Róbert, Molnár Mária és Sándor Árpád hallható.

November 30-án, szintén este hét órai kezdettel két egyfelvonásos vígopera halható majd. Vermesy Péter Ördögváltozás Csíkban című műve Tamási Áron novellájából, Szőcs István librettójára készült. Kőmíves János Boccaccio novellájából írta A néma kertész, avagy a daloló klarisszák című vígoperáját. A főbb szerepeket Gáspár István, Kirkósa Júlia, Georgescu Mária, Molnár János és Mányoki Mária énekli.

Szintén november 30-án, este 10 órától az Új Stúdióban Orbán György Pikkó herceg című operája hangzik el Böröcz László, Székely Zselyke, Laczkó V. Róbert és Sándor Árpád főszereplésével.

Mindkét estén közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének- és zenekara. A tervezők: Lőrincz Gyula, Starmüller Katalin és Witlinger Margit. Rendező-karmester: Selmeczi György.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Káel Csaba lesz Andy Vajna utódja

A Kormányinfón árulta el Gulyás Gergely az új filmügyi kormánybiztos személyét.
Könyv

Mesekönyv segít feldolgozni a legrázósabb témákat is

Válás, halál, internet, egy barátság dinamikája – Shona Innes könyvei kisgyerekeknek segítenek megbirkózni a felnőtteknek is nehezen emészthető kérdésekkel. A klinikai pszichológus szerző nemrég Magyarországon járt, hogy személyesen is meglátogassa kötetei illusztrátorát, Agócs Íriszt.
Zenés színház

Emléktáblát avattak Moldován Stefánia operaénekes tiszteletére

A művészre emlékező alkotást egykori lakóháza, a Katona József utca 25. szám alatti épület falán helyezte el a XIII. kerület önkormányzata.
Vizuál

Emberi jogi díjat nyert Szabó Réka filmje Szarajevóban

A balkáni térség elsőszámú nemzetközi filmfesztiválján, a Szarajevói Filmfesztiválon összesen öt készülő magyar filmet, filmtervet díjaztak.
Vizuál

A ma textilművészete

A Textile Art of Today (A ma textilművészete) nemzetközi művészeti projekt korunk textilművészetét mutatja be a budapesti Vigadó Galériában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Pécsi barangolások a Partitúra stábjával

A nyári ismétlő részek utolsó állomásaként Miklósa Erika és Batta András kulturális országjáró műsora a Dunántúl legnagyobb városába, Pécsre látogat. Az adás augusztus 25-én vasárnap, 13.25 órától tekinthető meg a Duna Televízióban.
Klasszikus videó

A budapesti éjszakában csendül fel Gershwin Kék rapszódiája Kohán István videoklipjében

Kohán István és Kohán István klarinétja is felcsendül abban a kisfilmben, amelynek főszereplője a Kék rapszódia egy budapesti pinceklubban.
Klasszikus ajánló

Éjszaka még az ékszerek is varázslatosabbak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása augusztus 24-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Börcsök Annával, Deák Andreával, Hont Angélával és ifj. Kovács Antallal.
Klasszikus ajánló

Fischer Ivánnal a címlapon kezdi az évadot a Fidelio

Az ingyenes programmagazin évadkezdő számában az eseménynaptár mellett többek között interjút talál Láng Annamária színésszel, Ron Howard filmrendezővel, Várallyay Petra hegedűművésszel, Bán Zsófia íróval, illetve a címlapon szereplő Fischer Ivánnal. Lapozzon bele online!
Klasszikus kritika

Egzotikus és visszatérő vendégek Kaposváron – Kaposfest-napló 2.

A Kaposfest utolsó három napjáról szól alábbi írásunk: Brahmstól a Bolyi Soul és Gospel Kórusig haladt a fesztivál zenei programja.