Klasszikus

A következő kép Debrecené

2007.01.12. 00:00
Ajánlom
A Művészetek Palotája Magyar Szimfonikus Körkép sorozata január 13-án folytatódik a Debreceni Filharmonikus Zenekar koncertjével, akik ebből az alkalomból kortárs és klasszikus darabokat tűztek műsorukra.

Több mint 80 esztendeje áll a zeneszerető és operakedvelő debreceniek szolgálatában a Debreceni Filharmonikus Zenekar. A szimfonikus és oratórium- repertoár mellett otthon érzi magát a színpadi műfajok világában is, hiszen az együttes tagjai alkotják a Csokonai Színház operatársulatának zenekarát. A rangos szakmai múltnak, színvonalas műhelymunkának és a jól felkészített utánpótlásnak köszönhetően a legnevesebb muzsikusok is szívesen tettek eleget a debreceni meghívásoknak. Olyan karmesterek, mint például Carlo Zecchi, Lamberto Gardelli, Kobayashi Ken-Ichiro, Ferencsik János, Kórodi András Fischer Iván, Kovács János és Ligeti András. A világhírű szólisták közül Szigeti József, Fischer Annie, Cziffra György, Gidon Kremer, Martha Argerich, Kocsis Zoltán, Ránki Dezső, Jandó Jenő, Perényi Miklós és Geiger György.

A Legjobb Zenekari Munkáért, Bartók-Pásztory- és Pro Urbe Díjjal kitüntetett Debreceni Filharmonikus Zenekar vezető karmestere a többszörös versenygyőztes Kollár Imre, aki biztos kézzel dirigálja a zeneirodalom minden korszakának kompozícióit a barokktól a kortárs muzsikáig. A január 13-i koncert a Művészetek Palotájában elsősorban Brahms előtti tisztelgés: a Tragikus nyitány és a IV szimfónia között azonban megcsillannak napjaink zenéjének színei is. Kovács Zoltán virtuóz versenyműve szólal meg Horváth Bence trombita- és Farkas István Péter harsonaszólójával.

2007. január 13. 19:30, Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem; A Debreceni Filharmonikus Zenekar hangversenye: Ligeti György: Melodien, Kovács Zoltán: Kettősverseny trombitára és harsonára, Brahms: II. D-dúr szimfónia, op. 73, km.: Horváth Bence (trombita), Farkas István Péter (harsona), vez.: Kollár Imre

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.