Klasszikus

A László Attila Band és Tisza Bea énekesnő koncertje a Raiffeisen Jazz Klubban

2004.10.27. 00:00
Ajánlom
Az október 8-i, hatalmas sikerű koncert után, amelyen Pege Aladár ünnepelte 65. születésnapját zenész barátaival, november 5-én a László Attila Band fellépése következik a sorozatban. Az együttes vezetője különleges programot ígér: olyan estet, amilyet még nem hallottunk tőle és együttesétől.

November 5-én, este fél nyolctól az IBS Színpadán (1021 Budapest, Tárogató út 2-4.) László Attila a hazai dzsesszélet kiemelkedő előadóművésze mellett Borbély Mihály (szaxofon), Szakcsi Lakatos Róbert (zongora), Lattmann Béla (basszusgitár) és Szendőfi Péter (dob) lép színpadra. László Attila 1953-ban született gitáros és zeneszerző, aki a ’80-as évek közepén kezdett igényes, magával ragadó dzsessz-rockot játszani, köztiszteletnek örvendő személyiség is, hiszen 1999 óta a Magyar Jazz Szövetség elnöke. László Attila 1987 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. 1997-ben az év zeneszerzője díjat kapta (az ARTISJUS elismerése), 1999-ben Szabó Gábor életműdíjban, 2000-ben Weiner Leó zenepedagógiai díjban, 2002-ben az ARTISJUS előadói díjában, majd 2003ban Liszt Ferenc-díjban részesült.

A László Attila Band 1992-ben alakult. Tagjai közül Borbély Mihály a Vujicsics együttes alapító tagja volt. Különböző formációkban és szólistaként is fellépett nagy fesztiválokon, közreműködött számtalan lemezen. Az együttes állandó zongoristája, Oláh Kálmán külföldi elfoglaltsága miatt ezen a koncerten nem tud fellépni. Őt a fiatal zongorista nemzedék egyik kiemelkedő tehetségű muzsikusa, Szakcsi Lakatos Róbert, Szakcsi Lakatos Béla fia helyettesíti majd. Lattmann Béla basszusgitáros, aki 1960-ban született, a budapesti konzervatórium jazz tanszakát nagybőgő szakon végezte el, 1989 óta pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszékén basszusgitárt tanít. Az együttes sokoldalú dobosa Szendőfi Péter, aki az amerikai neves dobostól, Dave Weckltől (Chick Corea egykori zenésztársától) tanulva alakította ki stílusát.

A november 5-i Raiffeisen Jazz Klub vendégszólistája Tisza Bea énekesnő lesz, aki képes őszinte, erőteljes érzelmek kifejezésére anélkül, hogy érzelgős lenne. Hangja érzéki, egyéni, s még humorát is ki tudja fejezni. Van saját zenekara is, a Tisza Bea Quintet, amely 2000 óta működik ugyanabban a felállásban. 2001-ben Island címmel készítettek egy albumot, amelyen standard-ek hallhatók, ezt követte 2003-ban a Bea című lemez, amelyen saját számok (Nagy János és Tisza Bea szerzeményei) hallhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.