Klasszikus

A legjobb Varázsceruzások

2004.01.14. 00:00
Ajánlom
Az Erkel Színház Varázsceruza címmel novemberben rajzversenyt hirdetett gyerekek számára, s a pályázaton az operai élmények alapján készült képekkel december 31-ig lehetett részt venni.

Több száz festmény és rajz érkezett, s a legjobb alkotásokat a három tagú zsűri, Csavlek Etelka magánénekesnő, keramikusművész, Velich Rita, az Operaház vezető jelmeztervezője és Bíró Gábor festőművész választotta ki. A nyertesek a január 31-i, délelőtt 11 órakor kezdődő előadás, a Pomádé király új ruhája című opera szünetében, a színpadon, ünnepélyes keretek között kapják meg díjaikat.

A 3-6 éves korosztályban Czenthe István, Fialowski Réka, Kapoor Hanna, Papp Borbála, Pethő Anna alkotását díjazták, a 6-10 éves csoportban pedig Béres Merse, Bodor Eszter, Czenthe Kata, Csizmadia Eszter, Luzsicza Fanni és Munkácsy Barbara rajza bizonyult a legjobbnak. A 10-14 évesek között Bősze Dorottya, Czenthe Anna, Geréby Fruzsi, Szijártó Imre és Viemann Sára, a 14-18 éves korosztályban pedig Szabó Ágnes, Nagy Veronika, Hoffer Ildikó és Mészáros Zsuzsanna munkáját ismerték el.

A Medúza Kft. különdíját Szakács Lili, Stoffán György Nimród, Lőrinczy Márk, Horváth András és Czenthe Ilona kapta, a zsűri különdíjában pedig Fazekas László, Derecskei Ilona, Loló Dániel, Kovács Erzsébet, Gere Richárd, Kovács László (11 éves), Kovács László (13 éves), Varga Vivien, Deli Viktória, Molnár Karolina, Gólya Ágnes és Asztalos Diána részesült. A beérkezett rajzokból az Erkel Színház előcsarnokában nyílik kiállítás.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.