Klasszikus

A legjobb Varázsceruzások

2004.01.14. 00:00
Ajánlom
Az Erkel Színház Varázsceruza címmel novemberben rajzversenyt hirdetett gyerekek számára, s a pályázaton az operai élmények alapján készült képekkel december 31-ig lehetett részt venni.

Több száz festmény és rajz érkezett, s a legjobb alkotásokat a három tagú zsűri, Csavlek Etelka magánénekesnő, keramikusművész, Velich Rita, az Operaház vezető jelmeztervezője és Bíró Gábor festőművész választotta ki. A nyertesek a január 31-i, délelőtt 11 órakor kezdődő előadás, a Pomádé király új ruhája című opera szünetében, a színpadon, ünnepélyes keretek között kapják meg díjaikat.

A 3-6 éves korosztályban Czenthe István, Fialowski Réka, Kapoor Hanna, Papp Borbála, Pethő Anna alkotását díjazták, a 6-10 éves csoportban pedig Béres Merse, Bodor Eszter, Czenthe Kata, Csizmadia Eszter, Luzsicza Fanni és Munkácsy Barbara rajza bizonyult a legjobbnak. A 10-14 évesek között Bősze Dorottya, Czenthe Anna, Geréby Fruzsi, Szijártó Imre és Viemann Sára, a 14-18 éves korosztályban pedig Szabó Ágnes, Nagy Veronika, Hoffer Ildikó és Mészáros Zsuzsanna munkáját ismerték el.

A Medúza Kft. különdíját Szakács Lili, Stoffán György Nimród, Lőrinczy Márk, Horváth András és Czenthe Ilona kapta, a zsűri különdíjában pedig Fazekas László, Derecskei Ilona, Loló Dániel, Kovács Erzsébet, Gere Richárd, Kovács László (11 éves), Kovács László (13 éves), Varga Vivien, Deli Viktória, Molnár Karolina, Gólya Ágnes és Asztalos Diána részesült. A beérkezett rajzokból az Erkel Színház előcsarnokában nyílik kiállítás.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Klasszikus hír

Kecskés D. Balázs Istvánffy Benedek-díjat kapott

A fiatal zeneszerző Három románc című alkotása nyerte el a Magyar Zeneszerzők Egyesületének díját.
Klasszikus fidelio klasszik

Rost Andrea a Fidelio Klasszik vendége

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása december 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Elek Ányossal, ifj. Harangozó Gyulával és Rost Andreával.
Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.