Klasszikus

A Makám lemezbemutató koncertje

2003.12.12. 00:00
Ajánlom
A Makám együttes új lemezének izgalmas és szokatlan tematikája a háború–- a nő szemszögéből: hősi énekek, katonadalok, archaikus macedón, bolgár, moldvai dallamok csendülnek fel a XVIII. századtól egészen a második világháborúig.

A Makám zenekar Anzix című lemezét bemutató koncertjére december 19-én este nyolc órától kerül sor a Fonó Budai Zeneházban. A másik különlegesség, hogy három fiatal énekesnő együtt szerepel a lemezen és a bemutatón egyaránt: Palya Bea a Tin Tin és a Folkestra zenekarokban látható gyakran; Szalóki Ágnes a Besh o droM együttesben vált ismertté; Bognár Szilvia már többször is szerepelt a Makám lemezein.

A koncerten fellép még Krulik Zoltán (zeneszerző, szövegíró, gitár), Turnay Balázs (kaval, ütőhangszerek), Krulik Eszter (hegedű), Mizsei Zoltán (billentyű), Kovács Zoltán (bőgő), Szokolay Dongó Balázs (furulya, szopránszaxofon) és Orczy Géza (tapan, derbuka). Jegyek 1000 forintos áron kaphatók vagy foglalhatók a Fonó megújult honlapján keresztül (www.fono.hu).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.