Klasszikus

A Marcus Miller Band Magyarországon

2003.10.11. 00:00
Ajánlom
A Világsztárok a Millenárison sorozat keretében október 22-én, este nyolc órai kezdettel Marcus Miller és zenekara lép fel a Millenáris Teátrum színpadán. Marcus Miller többször járt már fel Magyarországon, koncertjeit mindig nagy érdeklődés és siker kísérte. Legutóbb két éve a Debreceni Jazz Fesztiválon adott koncertet.

Marcus Miller napjaink egyik legnagyobb jazz sztárja világszerte. Nemcsak az egyik legnagyobb élő basszusgitáros, hanem producerként, zeneszerzőként is jelentős: mágikus tisztelet övezi a jazz és a funk rajongóinak körében. "The Sun Don't Lie" című CD-je 1993-ban jelent meg, gyakorlatilag azóta folyamatosan turnézik világszerte.

Marcus Miller fiatal kora ellenére ma már legendás zenésznek számít. Brooklynban született, majd 15 évesen a Harlem River Drive nevű együttesben lett hivatásos zenész, ahol már basszusgitározott. Később Miller a New York-i zenei élet egyre felkapottabb ifjú tehetsége lett, olyan világhírű előadók lemezein szerepelt szerzőként és basszusgitárosként, mint Aretha Franklin, Dave Grusin, Roberta Flack, Grover Washington Jr., a Spyro Gyra, David Sanborn vagy Bob James. Marcus Miller eddigi karrierjének egyik csúcspontja volt, amikor Miles Davis meghívta együttesébe. Közös munkájuk Davis legendás "Tutu" című albuma. A lemez sikere után Miller lett az amerikai zene- és filmipar egyik legnagyobb csillaga, Grammy-díjas zeneszerző és producer.

Október 22-ei koncertje a Teátrumban az ősz talán legnagyobb jazz eseménye lesz. A koncerten Marcus Milleren kívül (basszusgitár, basszusklarinét, szopránszaxofon) fellép Dean Brown (gitár), Poogie Bell (dob), Michael "Patches" Stewart (trombita), Roger Byam (tenorszaxofon) és Leroy "Scooter" Taylor (billentyűs hangszerek).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.