Klasszikus

A Peter Lipa Band és a Djabe közös koncertje

2004.04.01. 00:00
Ajánlom
A Gramy Records két meghatározó zenekara, a Peter Lipa Band és a Djabe ad közös koncertet áprilisban két alkalommal, Budapesten és Szolnokon.

A részben magyar származású Peter Lipa a szlovákiai jazzélet legprominensebb képviselője, aki évtizedek óta szerepel Európa tíz legjobb jazzénekesének listáján. 2003-ban jelent meg Beatles in Bue(s) című CD-ej, amely 16 Beatles-dal izgalmas feldolgozása. Peter Lipa zenekarában a legjobb szlovákiai jazz-zenészek játszanak. Produkciójuk változatos és magával ragadó. Koncertjükön nem csak a Beatles CD-ről hallhatunk kompozíciókat, hanem Lipa életpályájának néhány jelentősebb darabja is elhangzik.

Az estek második fellépője a hazai jazz/worldfusion első számú képviselője, az Arany zsiráf- és eMeRTton-djas Djabe együttes. Tavaly nagyszabású koncertek keretében mutatták be Táncolnak a kazlak című albumukat, videó-kivetítéssel és surround hangzással fűszerezve. Ezen a koncerten unplegged, azaz akusztikus felfogásban játsszák el a lemez anyagát, valamint készülő új albumukról is bemutatnak néhány számot. Ezen a koncerten mutatkozik be a zenekar új szaxofonosa, Tóth Viktor. A koncertekkel a zenekar európai és amerikai fellépéseire készül.

A budapesti koncertre a New Orleans Music Clubban kerül sor április 14-én, a szolnoki koncert április 16-án lesz a Városi Művelődési és Zenei Központban. Mindkét koncert este hét órakor kezdődik, s mindkét koncerten a belépőjegy árából 1000 Ft levásárolható a helyszínen árusított Djabe és Peter Lipa CD-k árából. Bővebb információ a www.djabe.hu, valamint a www.gramy.com oldalakon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.
Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Vizuál

Keleti Éva: Csak én vagyok, meg a fényképezőgépem

Meg több teremnyi legendás magyar művész és egy csokornyi feltörekvő tehetség. És ami összeköti őket: Keleti Éva kamerája. A fotóművész retrospektív kiállításának december 10-i megnyitója előtt exkluzív tárlatvezetést tartott a Fideliónak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.