Klasszikus

A Régi Zeneakadémia Napja

2006.09.15. 00:00
Ajánlom
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nem mindennapi egész napos esemény megszervezésével ünnepli 2006. szeptember 17-én a Régi Zeneakadémia épületének helyreállítását, valamint a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont megnyitásának 20. évfordulóját.

A programban többek között tárlatvezetés, a Zeneakadémia tehetséges ifjú hallgatója, Balázs János koncertje, valamint Pálúr János orgonabemutatója és hangversenye szerepel. „A Régi Zeneakadémia Napja” címmel szeptember 17-én egész napos, ingyenesen látogatható programsorozat várja az érdeklődőket a Zeneakadémia egykori, Vörösmarty utcai épületében. A zenekedvelő közönség a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban tárlatvezetésen vehet részt, melynek során többek között Eckhardt Mária, az intézmény igazgatója kalauzolásában tekinthetik meg a Múzeum termeit.

A rendezvény programjában szerepel továbbá a Hangszerészképző Iskola bemutatója, valamint a Hangtár megtekintése. A műsor programját két színvonalas koncert színesíti: a látogatók Balázs János, a Zeneakadémia ifjú tehetségének koncertjét hallgathatják meg, valamint részesei lehetnek Pálúr János orgonabemutatójának és az azt követő hangversenyének is.

Az egész napos rendezvény programja:
10:00-11:00: Vezetés a Régi Zeneakadémia épületében és a felújított múzeumban
11:00-12:00: Balázs János zongorahangversenye a Kamarateremben
12:00-13:00: Pálúr János orgonabemutatója és hangversenye a Bach-teremben
13:00-14:00: A Hangszerészképző Iskola bemutatója a IV. emeleten
14:00-15:00: Vezetés a Régi Zeneakadémia épületében és a felújított múzeumban
15:00-15:45: A Hangtárat bemutatja Bojti János

A rendezvény programján szerepel továbbá:
Kamarakiállítás a Zenetörténeti Kutatókönyvtár legértékesebb anyagaiból a földszinten, valamint videovetítés.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.