Klasszikus

A Savaria Szimfonikus Zenekar nyáresti hangversenye

2007.06.14. 00:00
Ajánlom
A Szombathelyi Szimfonikus Zenekar júniustól Savaria Szimfonikus Zenekar néven lép színpadra. Az arculatváltáson átesett társulat a "Mindenkinek zenélünk" szlogen jegyében vár minden érdeklődőt ingyenes szabadtéri hangversenyére, amelyen a jövő évad műsorából ad ízelítőt az együttes, június 22-én.

A korábbi években mindig nagy érdeklődés kísérte a szimfonikus zenekar nyári koncertjeit. Szombathely polgárai előszeretettel látogatnak el szabadtéri hangversenyekre, ugyanis ezek a rendezvények különleges hangulattal töltik meg a forró nyári estéket. A hagyomány folytatódik, a Savaria Szimfonikus Zenekar idén nyáron két alkalommal is koncertezik a megyeszékhely megszépült Fő terén. Az első hangversenyre 2007. június 22-én kerül sor, ekkor a jövő évad repertoárjából ad ízelítőt a társulat, Alpaslan Ertüngealp zeneigazgató vezetésével. Az est szólistájaként színpadra lép Huszár Barbara szoprán, aki a tavalyi évben két ízben is elkápráztatta hangjával a nagyérdeműt.

Aki újra és újra szeretné átélni a zenei élményekkel teli este hangulatát, élvezni a zeneirodalom gyöngyszemeit a Savaria Szimfonikus Zenekar és kitűnő vendégművészei előadásában, a koncert alkalmával megvásárolhatja a társulat jövő évi Szimfónia-, és Líra-bérletét a színpad melletti standnál. A következő Fő téri koncertre augusztus 19-én kerül sor, azután a kőszegi Várudvaron szerepel a Savaria Szimfonikus Zenekar, majd októberben útjára indul a jövő évad a felújított, csodálatos Bartók Teremben.

(2007. június 22. 20:00 Fő tér (Szombathely) - A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje; J. Strauss: Denevér - nyitány, ária; Verdi: Rigoletto - Gilda áriája; Wagner: Tannhäuser nyitány; Hacsaturján: Spartacus - részletek; Borogyin: Poloveci táncok; km.: Huszár Barbara (ének); vez.: Alpaslan Ertüngealp)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.