Klasszikus

A Savaria Szimfonikus Zenekar nyáresti hangversenye

2007.06.14. 00:00
Ajánlom
A Szombathelyi Szimfonikus Zenekar júniustól Savaria Szimfonikus Zenekar néven lép színpadra. Az arculatváltáson átesett társulat a "Mindenkinek zenélünk" szlogen jegyében vár minden érdeklődőt ingyenes szabadtéri hangversenyére, amelyen a jövő évad műsorából ad ízelítőt az együttes, június 22-én.

A korábbi években mindig nagy érdeklődés kísérte a szimfonikus zenekar nyári koncertjeit. Szombathely polgárai előszeretettel látogatnak el szabadtéri hangversenyekre, ugyanis ezek a rendezvények különleges hangulattal töltik meg a forró nyári estéket. A hagyomány folytatódik, a Savaria Szimfonikus Zenekar idén nyáron két alkalommal is koncertezik a megyeszékhely megszépült Fő terén. Az első hangversenyre 2007. június 22-én kerül sor, ekkor a jövő évad repertoárjából ad ízelítőt a társulat, Alpaslan Ertüngealp zeneigazgató vezetésével. Az est szólistájaként színpadra lép Huszár Barbara szoprán, aki a tavalyi évben két ízben is elkápráztatta hangjával a nagyérdeműt.

Aki újra és újra szeretné átélni a zenei élményekkel teli este hangulatát, élvezni a zeneirodalom gyöngyszemeit a Savaria Szimfonikus Zenekar és kitűnő vendégművészei előadásában, a koncert alkalmával megvásárolhatja a társulat jövő évi Szimfónia-, és Líra-bérletét a színpad melletti standnál. A következő Fő téri koncertre augusztus 19-én kerül sor, azután a kőszegi Várudvaron szerepel a Savaria Szimfonikus Zenekar, majd októberben útjára indul a jövő évad a felújított, csodálatos Bartók Teremben.

(2007. június 22. 20:00 Fő tér (Szombathely) - A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje; J. Strauss: Denevér - nyitány, ária; Verdi: Rigoletto - Gilda áriája; Wagner: Tannhäuser nyitány; Hacsaturján: Spartacus - részletek; Borogyin: Poloveci táncok; km.: Huszár Barbara (ének); vez.: Alpaslan Ertüngealp)

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

A csodálatos Esztergom

Ismerje meg a Dunakanyar egyik gyöngyszemét, Esztergomot.
Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Könyv

13 millió forintért kelt el a szemétben talált Harry Potter-kötet

A szemfüles megtaláló egy iskolai könyvtár selejtezéséről mentett meg három első kiadású kötetet, köztük egy keménytáblásat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus Film

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Klasszikus fidelio matiné

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.
Klasszikus közlemény

A koncertélet megsegítését sürgeti a Magyar Zenei Tanács

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.
Klasszikus évad

„Budapest jó hírének vivője” – Új évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Június 10-től már lehet vásárolni az új évadbérletekből. „Minden visszaváltható” – nyugtatott meg mindenkit Fischer Iván, aki pozitív abban a tekintetben, hogy szeptembertől a régi formában éledhet újjá a koncertélet.
Klasszikus hír

Magyar művészek a BBC Music Magazine Awards díjazottjai között

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin felvétele a kritikusok és a közönség szerint is a tavalyi év legjobbjai közé tartozik.