Klasszikus

A Szépség és a Szörnyeteg nyilvános olvasópróbája

2005.01.12. 00:00
Ajánlom
New York, London, Sydney, Tokyo, Szöul és Bécs után – a világon először önálló rendezésben – Budapesten tekintheti meg a közönség a szívbemarkoló Disney musicalt, a Szépség és Szörnyeteget, amelynek olvasópróbával egybekötött sajtótájékoztatóját tegnap tartotta Kerényi Miklós Gábor színidirektor és Böhm György rendező a Budapesti Operettszínház Csillártermében.

A nyilvános olvasópróbán a szeretet erejéről szóló darabban fellépő valamennyi Művész, valamint az előadást létrehozó Alkotók is megjelentek. Ebből az alkalomból a sajtó képviselői ízelítőt kaphattak a musical dalaiból is Szintetár Dóra és Kékkovács Mara (Szépség), Németh Attila és Imre Sebastian (Gaston), valamint Homonnay Zsolt (Szörnyeteg) és Náray Erika előadásában.

A családi musicalt szimbolizáló Szépség és Szörnyeteg tortába a darab rendezője és a színház direktora – a Művészek és Alkotók társaságában – együtt vágtak bele, nem csak képletesen jelezve ezzel annak a csodálatos, egyúttal embert próbáló munkának a kezdetét, amelynek révén Budapesten is bemutatásra kerülhet a világhírű darab. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a musical üzenete nem csupán a szépség hatalmát, a különbözőség erejét és a hűség, az áldozathozatal szükségszerűségét hangsúlyozza – de nekünk, átlagembereknek is meg kell tanulnunk, hogy élhetőbbé tegyük mindennapi életünket: „a szépség a belső ragyogás és fény kivetülése: bármi lehet szép, ami szeret.”

A két szereposztásban látható legújabb operettszínházi produkció premierjére 2005. március 18-án, a Budapesti Tavaszi Fesztivál díszbemutató előadásaként kerül sor. Az előadásra – a nagy érdeklődésre való tekintettel – előre meghatározott időponttól. 2005. január 17-től válthatók jegyek.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Lájkszámot a vérképleletbe

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője. Szólistaként megfordult Európa rangos koncerttermeiben, bemutatkozott Tokióban, Moszkvában, New Yorkban; turnézott Indiában; Vietnámban pedig az első magyar muzsikus volt, aki megszólaltatta Bartók műveit. A Liszt-díjas zongoraművésszel, Fülei Balázzsal, Liszt Ferenc születésének napján, október 22-én beszélgettünk.
Klasszikus ajánló

Az ítélet harsonái – emlékezés Verdi gyászmiséjével

Halottak napjához közeledve Verdi nagyszabású gyászmiséjét, a Requiemet adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar a Müpában, a fiatal olasz karmester, Giacomo Sagripanti vezényletével.
Klasszikus videó

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Klasszikus interjú

Minden hangjegy közös érdek – interjú Kelemen Barnabással és Keller Andrással

Az ’56-os forradalom évfordulóján egész napos programmal tiszteleg a hősök előtt a Concerto Budapest. A Magyar Kincsek Ünnepén olyan zeneművek is elhangoznak, amelyekkel máskor nemigen lehet találkozni. Az érdeklődőket pedig talán kellemes meglepetésként éri, milyen gazdag a zeneirodalmunk.
Klasszikus ajánló

Díjnyertes női zeneszerzők az Óbudai Danubia Zenekar műsorán

Missy Mazzoli és Dobrinka Tabakova műve is szerepel azon a Zeneakadémiai koncerten, melynek karmestere és brácsaszólistája az Óbudai Danubia Zenekar visszatérő vendége, Maxim Rysanov lesz.