Klasszikus

A Szépség és a Szörnyeteg nyilvános olvasópróbája

2005.01.12. 00:00
Ajánlom
New York, London, Sydney, Tokyo, Szöul és Bécs után – a világon először önálló rendezésben – Budapesten tekintheti meg a közönség a szívbemarkoló Disney musicalt, a Szépség és Szörnyeteget, amelynek olvasópróbával egybekötött sajtótájékoztatóját tegnap tartotta Kerényi Miklós Gábor színidirektor és Böhm György rendező a Budapesti Operettszínház Csillártermében.

A nyilvános olvasópróbán a szeretet erejéről szóló darabban fellépő valamennyi Művész, valamint az előadást létrehozó Alkotók is megjelentek. Ebből az alkalomból a sajtó képviselői ízelítőt kaphattak a musical dalaiból is Szintetár Dóra és Kékkovács Mara (Szépség), Németh Attila és Imre Sebastian (Gaston), valamint Homonnay Zsolt (Szörnyeteg) és Náray Erika előadásában.

A családi musicalt szimbolizáló Szépség és Szörnyeteg tortába a darab rendezője és a színház direktora – a Művészek és Alkotók társaságában – együtt vágtak bele, nem csak képletesen jelezve ezzel annak a csodálatos, egyúttal embert próbáló munkának a kezdetét, amelynek révén Budapesten is bemutatásra kerülhet a világhírű darab. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a musical üzenete nem csupán a szépség hatalmát, a különbözőség erejét és a hűség, az áldozathozatal szükségszerűségét hangsúlyozza – de nekünk, átlagembereknek is meg kell tanulnunk, hogy élhetőbbé tegyük mindennapi életünket: „a szépség a belső ragyogás és fény kivetülése: bármi lehet szép, ami szeret.”

A két szereposztásban látható legújabb operettszínházi produkció premierjére 2005. március 18-án, a Budapesti Tavaszi Fesztivál díszbemutató előadásaként kerül sor. Az előadásra – a nagy érdeklődésre való tekintettel – előre meghatározott időponttól. 2005. január 17-től válthatók jegyek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Kényszerhelyzetbe kerültem” – megszólalt Horváth Lajos Ottó a Nemzetiben történt balesete után kapott összegek kapcsán

A balesetben megsérült színművész azután lépett a nyilvánosság elé, hogy Vidnyánszky Attila a neki és Szász Júliának adott pénzbeli juttatásokkal kapcsolatban nyilatkozott. Közleményére a Nemzeti Színház is reagált.
Vizuál

Ezekről a kultfilmekről ma már mindenki szuperlatívuszokban beszél, pedig megbuktak a premierjük idején

Ma már nehéz elhinni, de számos kultikus remekmű alulteljesített premierje idején a mozikban. Cikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat, rávilágítva arra is, milyen tényezők befolyásolhatják egy-egy produkció pénzügyi sikerét. 
Klasszikus

Fischer Iván lett az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának zeneigazgatója

Az együttes bejelentette, július 10-től Fischer Ivánt nevezik ki zeneigazgatójuknak. A dirigens a pozícióban Vaszilij Petrenkót váltja, aki tíz sikeres éven át volt a társulat vezető karmestere.
Színház

Közülük kerül ki a Kaszás Attila-díj idei nyertese

Balla Esztert, Ecsedi Erzsébetet és Tóth Ildikót jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A színművészekre a közönség szavazatait augusztus 23-án éjfélig várják a díj weboldalán.
Könyv

Vámos Miklós: Szívbe markoló az írói padlások posztumusz lesöprése

Vámos Miklós állandó rovatában hónapról hónapra megmondja, mit érdemes elolvasni. Ezúttal Gabriel García Márquez posztumusz kiadású, Találkozunk augusztusban című kisregényével foglalkozik. Gondolataira a Magvetőnél megjelent kötet kontrollfordítója, Kutasy Mercédesz reagál.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Idén is régizenei hétvégék várják a közönséget Eszterházán

Idén nyáron is Eszterházára invitálja a közönséget a Haydneum – Magyar Régizenei Központ, ahol július 19. és augusztus 25. között hat hétvégén keresztül magas színvonalú, korhű hangszeres régizenei hangversenyeket rendeznek.
Klasszikus beszámoló

Kobayashi Ken-Ichiróval turnézott Japánban a MÁV Szimfonikus Zenekar

A MÁV Szimfonikus Zenekar a legutóbbi, 2019-es nagy sikerű japán turné után idén június 17-től július 7-ig újra a „felkelő nap országának” nagyvárosaiban vendégszerepelt, Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével.
Klasszikus kritika

Sorscsapások két kalapácsütésben – Mahler-koncert Szombathelyen

Mahler 6. szimfóniája nem tartozik a szerző leggyakrabban játszott művei közé, a Tragikus melléknév azonban félrevezető lehet azoknak, akik először találkoznak a darabbal. Az alkotás ezúttal Szombathelyen, a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában hangzott el.
Klasszikus ajánló

Varázslatos tájakon várnak a Zempléni Fesztivál koncertjei

Az idén augusztus 9–19. között tartott Zempléni Fesztivál célja, hogy sokszínű műsor-összeállítással, valamint a kultúra és a turizmus összekapcsolása irányába mutatott elkötelezettségével megismertesse a régió történelmi és kulturális értékeit a világgal.
Klasszikus hír

Fischer Iván lett az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának zeneigazgatója

Az együttes bejelentette, július 10-től Fischer Ivánt nevezik ki zeneigazgatójuknak. A dirigens a pozícióban Vaszilij Petrenkót váltja, aki tíz sikeres éven át volt a társulat vezető karmestere.