Klasszikus

A Tavaszi Fesztivál Március 27-28-i programja

2004.03.26. 00:00
Ajánlom
Számos komolyzenei kamaraest mellett színházi különlegességekkel várják a nézőket e hétvégén a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjain. Nagyzenekari koncert szombaton lesz a Zeneakadémián, a Bényi Tibor alapította Salzburgi Fesztiválzenekar Mozart műveit játssza.

A Magyar Rádió Márványtermében ma este Megan Sterling, a Budapesti Nemzetközi Fuvolaverseny fődíjasának hangversenyére kerül sor. A Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar a Mátyás-templomban Janácek Glagolita miséjét adja elő Héja Domonkos vezényletével. A fesztivál keretében játsszák az első öt alkalommal Ábrahám Pál Bál a Savoyban című operettjét Eszenyi Enikő rendezésében a Budapesti Operettszínházban. A népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet kétnapos seregszemléjét, a XXIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt a SYMA Rendezvénycsarnokban tartják szombaton és vasárnap. A 100 Tagú Budapest Cigányzenekar az Olasz Kultúrintézetben ma este fél nyolctól lép fel, a wroclawi Tomaszewski Pantomimszínház Majmok című vendégjátékára pedig a Millenáris Teátrumban kerül sor. A Piazzolla-estek sorozatában a Litvániából érkezett Anzelika Cholina Táncszínház Tangó F-ben című műsora a Thália Színházban lesz látható. A fesztivál szakmai programja lesz a 20 éves Magyarországi Művészeti Fesztiválok Szövetsége ünnepi közgyűlése az Óbudai Társaskörben, valamint az Üdvözlünk Európa! című szimpózium, melynek témája az európai csatlakozás kulturális életre gyakorolt hatása lesz.

Vasárnap a Corinthia Grand Hotel Royalban lép fel az osztrák Hagen Quartett, Mozart, Bartók és Smetana műveivel. Az Olasz Kultúrintézetben Shlomo Mintz (hegedű) és Krausz Adrienne (zongora) kamaraestjére szintén holnap este kerül sor. A Magyar Állami Operaházban a Macbeth lesz műsoron, a Zeneakadémián jazzkoncertet tartanak, az Uránia moziban a Klezmer Nova együttes lép fel. A Compania Maria Serrano flamenco és tangó táncait szintén Astor Piazzolla zenéje ihlette, az előadás a Thália Színházban látható délután és este is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.