Klasszikus

A Távol-Keleten koncertezik a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar

2011.07.19. 16:00
Ajánlom
A Szabó Soma karnagy vezette énekesek a hongkongi és a tajpeji nemzetközi kórusfesztiválon is fellépnek.

A kelet-ázsiai meghívás részben a tavalyi Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválnak köszönhető, ahol a Hongkongból meghívott kórus impresszáriója jelezte, szívesen látná a Cantemus Vegyeskart bemutató együttesként idei fesztiváljukon. A sűrű levélváltások után a Hongkongba szóló meghívás kibővült egy kínai koncerttel, valamint egy tajvani fesztiválra történő invitálással is. A kéthetes koncertkörút zsúfolt programot tartogat a vegyeskar számára: a hongkongi fesztiválon Szabó Soma karnagy és felesége, Földesi Ildikó zsűritagként is feladatot kapott, és emellett zenei szakembereknek szóló mesterkurzust, illetve bemutató próbákat is tartanak majd a vegyeskar segítségével. A Cantemus hétfőn a hongkongi kórusfesztivál nyitókoncertjén mutatkozott be, kedden pedig hangversenyt ad a Hongkong City Concert Hall-ban. Szerdán a Tank Shiu Kin Hall-ban énekelnek, majd tévés felvételen vesznek részt. Csütörtökön a kínai Kanton (Guangzhou) város Hszinhaj színházában adnak egy hangversenyt, pénteken pedig már Tajvanon, a Tajpeji Nemzetközi Kórusfesztivál nyitókoncertjén énekelnek a vegyeskar tagjai, akikre még további három fellépés vár a szigetország hangversenytermeiben. A távol-keleti körútról július 29-én térnek haza a nyíregyházi énekesek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.
Vizuál

Pont a Mona Lisánál nem működik a Mona Lisa-hatás

Leonardo da Vinci híres portréjához számos rejtély kapcsolódik a hölgy személyétől a mosoly okáig. Az egyik legutóbbi kutatás annak járt utána, tényleg követi-e a tekintetével a titokzatos asszony a nézőit.
Klasszikus

Gilbert Varga debütáló koncertje

Vezető karmesterként első alkalommal dirigálja a Pannon Filharmonikusokat a Maestro január végén a Müpában.
Klasszikus

Nem gyöngyszem, gyémánt – 25 éve hunyt el Cziffra György

Huszonöt éve, 1994. január 15-én hunyt el meg Franciaországban Cziffra György zongoraművész, akit gyakran emlegetnek Liszt Ferenc méltó, sőt egyetlen igazi örököseként.
Tánc

25 éve halt meg Róna Viktor, aki még Nurejevvel is jó barátságot ápolt

Adottságai egyáltalán nem predesztinálták a balettművész-pályára, szorgalmának köszönhetően mégis világhírnévre tett szert az 1994. január 15-én elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, aki Rudolf Nurejev pályájának is meghatározó alakja volt.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Adj hangot a térnek és a télnek!

Második alkalommal rendezik meg február 9-én a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját.  Tekintettel az időjárásra, a szabadtéri helyszínek helyett ezúttal a barátságos hangulatú MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek.
Klasszikus üvegplafon

Ez az első élvonalbeli vonósnégyes, amelyben többségben vannak a nők

Az Artemis Quartetből kilépett két tag, nők érkeztek a helyükre. Ilyenkor felvetődik a kérdés: miért a férfiak uralják a kamarazenét?
Klasszikus hír

Egy részeg férfi vonóshangszereket hajított ki egy mozgó vonatból

A Büchenből Hamburgba tartó vonaton mintegy 14 ezer eurós kárt okozott a randalírozó német férfi.
Klasszikus hír

Három fontos elismerésben részesült Oláh Vilmos Ázsiában

Japán, hongkongi és thaiföldi szervezetek választották tiszteletbeli taggá a magyar hegedűművészt, derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből.
Klasszikus cziffra györgy

Nem gyöngyszem, gyémánt – 25 éve hunyt el Cziffra György

Huszonöt éve, 1994. január 15-én hunyt el meg Franciaországban Cziffra György zongoraművész, akit gyakran emlegetnek Liszt Ferenc méltó, sőt egyetlen igazi örököseként.