Klasszikus

A Távol-Keleten koncertezik a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar

2011.07.19. 16:00
Ajánlom
A Szabó Soma karnagy vezette énekesek a hongkongi és a tajpeji nemzetközi kórusfesztiválon is fellépnek.

A kelet-ázsiai meghívás részben a tavalyi Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválnak köszönhető, ahol a Hongkongból meghívott kórus impresszáriója jelezte, szívesen látná a Cantemus Vegyeskart bemutató együttesként idei fesztiváljukon. A sűrű levélváltások után a Hongkongba szóló meghívás kibővült egy kínai koncerttel, valamint egy tajvani fesztiválra történő invitálással is. A kéthetes koncertkörút zsúfolt programot tartogat a vegyeskar számára: a hongkongi fesztiválon Szabó Soma karnagy és felesége, Földesi Ildikó zsűritagként is feladatot kapott, és emellett zenei szakembereknek szóló mesterkurzust, illetve bemutató próbákat is tartanak majd a vegyeskar segítségével. A Cantemus hétfőn a hongkongi kórusfesztivál nyitókoncertjén mutatkozott be, kedden pedig hangversenyt ad a Hongkong City Concert Hall-ban. Szerdán a Tank Shiu Kin Hall-ban énekelnek, majd tévés felvételen vesznek részt. Csütörtökön a kínai Kanton (Guangzhou) város Hszinhaj színházában adnak egy hangversenyt, pénteken pedig már Tajvanon, a Tajpeji Nemzetközi Kórusfesztivál nyitókoncertjén énekelnek a vegyeskar tagjai, akikre még további három fellépés vár a szigetország hangversenytermeiben. A távol-keleti körútról július 29-én térnek haza a nyíregyházi énekesek.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Könyv

Elhunyt Kálmán C. György

Vasárnap hajnalban, hatvanhét éves korában elhunyt Kálmán C. György – tudatta a neves egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista féltestvére
Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus beszámoló

Az ember nélküli hang és a hang nélküli ember

Vidovszky László korai műveiből tartottak összművészeti estet és ismertető előadást a Zeneakadémia Solti Termében.
Klasszikus ajánló

Lengyel-magyar barátság - Emszt/Koszowski Duó első lemeze

A Folks című albumon lengyel és magyar zeneszerzők művei szólalnak meg az alkotók átiratában, szoprán szaxofonon és zongorán.
Klasszikus hír

Még lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre

Október 22-ig várja a húszévesnél fiatalabb közép-európai hegedűművészek jelentkezését a Fesztivál Akadémia által szervezett Hubay Jenő Hegedűverseny
Klasszikus ajánló

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Klasszikus hír

Újabb három évig Szinetár Miklós az Opera Örökös Tagjainak elnöke

A neves rendezőt, a Tagság jelenlegi elnökét október 12-én, az Eiffel Műhelyházban tartott közgyűlésen választották újra