Klasszikus

A Telekom Zenekar következő évadja

2006.04.07. 00:00
Ajánlom
Hétféle koncertsorozatot kínál a 2006/2007-es évadban a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar április 4-től.

A Jubileumi bérlet keretében hat hangversenyre kerül sor a Művészetek Palotájában. A koncerteken Ligeti András és Kobayashi Ken-Ichiro dirigálja majd a zenekart. A sorozat kiemelkedő estje lesz – a Mozart-év jegyében – a 250 éve született komponista Don Giovanni című operájának koncertszerű előadása. Az Akadémiai bérlet hat koncertjének a Zeneakadémia ad otthont. A sorozat utolsó hangversenyén igazi ritkaságot: Schönberg Versenymű vonósnégyesre és zenekarra G. F. Händel op. 6. Nr. 7 Concerto grosso-ja alapján című művét hallhatják az érdeklődők. Ugyanez a mű a Klasszikusok hétvégén elnevezésű, elsősorban romantikus művekre épülő sorozat keretében is elhangzik majd; e bérleti sorozat helyszíne az Olasz Kultúrintézet lesz. A Kamarabérlet birtokosai a Magyar Nemzeti Múzeumban helyet kapó öt kamarahangversenyen vehetnek részt.

A Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar a következő évadban is folytatja gyermekeknek szóló sorozatait. A Manó bérlettel az óvodásokat és a kisiskolásokat várják; a Pinokkió bérlettel a kamaraoperák világába kalauzolják el a gyerekeket a művészek. A Benkó Dixieland Band pedig kicsiket és nagyokat egyaránt vár a dixieland történetéről rendezett sorozatra a Zeneházi koncerteken.

A bérletakció első szakaszában, április 14-ig a törzsközönség újíthatja meg bérleteit, majd 18. és 28. között a Telekom Nagymező utcai jegyirodájában a nagyközönség is vásárolhat belépőket.

A bérletek részletes műsora és további információk az alábbi honlapon olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.